Ön itt áll: A HivatalrólSajtószobaA Hivatal a hírekbenOnline sajtó
A kutatási és innovációs hivatal félmilliárd forinttal támogatja a részvételt az EIT innovációs közösségeiben
2021. február 01.
Módosítás: 2022. január 03.
Olvasási idő: 1 perc
Budapest, 2021. február 1., hétfő (MTI) - Kutatási, oktatási és vállalkozásfejlesztési tevékenységgel 500 millió forintos keretösszegre jelentkezhetnek azok, akik részt vennének az Európai Innovációs és Technológiai Intézet (EIT) által koordinált tudás- és innovációs közösségekben - közölte Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal (NKFIH) az MTI-vel hétfőn.

A közlemény szerint a pályázás számos előnnyel jár. A pályázók részt vehetnek az EIT hálózatában, segítséget kaphatnak például innovatív fejlesztések megvalósításához, piacra juttatásához, vagy a nemzetközi kapcsolatrendszerük bővítéséhez. A megszerezhető tapasztalatok ráadásul hasznosíthatók a Horizont Európa keretprogram felhívásainál is - írták.

A budapesti székhelyű EIT több mint 2 ezer partnerrel működik együtt, a hozzá tartozó közösségek (Knowledge and Innovation Community, KIC) pedig a legfontosabb társadalmi kihívásokon dolgoznak. Tevékenységük kiterjed többek között az éghajlatváltozásra, a digitális átalakulásra, az élelmiszertermelésre, az egészségügyre, a városi közlekedésre. Az új pályázat résztvevői ezekben vehetnek részt - áll a közleményben. A költségvetési forrásból biztosított keretösszegre felsőoktatási intézmények, kutatóhelyek, vállalkozások és nonprofit szervezetek jelentkezhetnek. A határidő március 31., a pályázók 20 millió és 130 millió forint közötti összeget kaphatnak - olvasható a pályázati honlapon.

Forrás: MTI 2021. február 1., hétfő

Utolsó módosítás: 2022. január 03.
Visszajelzés
Hasznos volt az oldal információtartalma az Ön számára?