Ön itt áll: A HivatalrólSajtószobaA Hivatal a hírekbenOnline sajtó
Megalakult a Területi Innovációs Platform a Nyíregyházi Egyetemen
2021. május 04.
Módosítás: 2022. január 03.
Olvasási idő: 1 perc
Nyíregyháza, 2021. május 4., kedd (MTI) - A Nyíregyházi Egyetem is csatlakozott a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal (NKFIH) által létrehozott Területi Innovációs Platform (TIP) elnevezésű szakmai kezdeményezéshez, az erről szóló dokumentumot kedden írták alá a nyírségi nagyvárosban.

Sebők Katalin, a NKFIH vállalati innovációs elnökhelyettese az alapító rendezvényen elmondta, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) támogatásával 2019-ben elindított programban a nyíregyházi TIP létrehozásával kilencre nőtt a platformok száma, amelyek mintegy húsz egyetem tudásbázisára támaszkodnak.

Kiemelte, szeretnének minden, az innovációban érintett szereplőt bevonni a kezdeményezésbe, hogy segíteni és támogatni lehessen a fejlesztésüket.

Vassné Figula Erika, a Nyíregyházi Egyetem rektora közölte: "olyan térségi szerveződések jöhetnek létre, amelyek egyszerre biztosítanak lehetőséget az innovációs szakpolitikai irányok megismerésére, a helyi innovációs ökoszisztéma szereplőinek közötti együttműködések kialakítására és erősítésére".

A TIP a régiók legfontosabb innovációs szereplőit, például egyetemeket, kutatóintézeteket, nagyvállalatokat, kis- és középvállalkozásokat, startupokat, klasztereket és országos kamarai hálózatokat kívánja megszólítani, és az egyetemek tudásbázisára alapozva nyitna utat az innovációnak, az információáramlásnak és a tudástranszfernek. Alapító okiratát nyolc budapesti és tizenegy vidéki egyetem írta alá, rajtuk kívül öt országos szakmai szervezet és a helyi innovációs ökoszisztéma számos szereplője csatlakozott a programhoz.

Az elmúlt két évben országszerte nyolc TIP alakult meg, amelyekhez eddig több mint 280 tag csatlakozott.

Területi Innovációs Platform, Nyíregyháza - 2021. május 4.
A Nyíregyházi Egyetem is csatlakozott a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal (NKFIH) által létrehozott Területi Innovációs Platform (TIP) elnevezésű szakmai kezdeményezéshez.

Fotó: Nyíregyházi Egyetem

Forrás: MTI

Utolsó módosítás: 2022. január 03.
Visszajelzés
Hasznos volt az oldal információtartalma az Ön számára?