Ön itt áll: A HivatalrólSajtószobaA Hivatal a hírekbenOnline sajtó
Megjelent a 100 magyar találmány és fejlesztés 2020 című kiadvány
2020. június 25.
Utolsó módosítás: 2020. június 26.
Olvasási idő: 1 perc
Száz magyar találmányt és fejlesztést bemutató kiadvány jelent meg a Magyar Innovációs Szövetség szakmai támogatásával. A szerkesztők az egyszerű ötletektől a sci-fi filmek világát idéző csúcstechnológiákig válogattak a kínálatból.

Ma is vannak olyan magyar találmányok és fejlesztések, amelyek a világ élvonalába tartoznak a mezőgazdaságtól egészen az űrkutatásig – emeli ki a Magyar Innovációs Szövetség MTI-hez eljuttatott közleményében.

Mint írják, amíg egy ötletből olyan termék születik, amely a 30 napos kampányidőszak félidejére már a tervezett összeg hússzorosát gyűjti be közösségi finanszírozásból, vagy amely 100 éve alig változó technológiában ér el áttörést, bízhatunk abban, hogy a „magyar feltaláló” kifejezés a jövőben is büszkeségre adhat okot számunkra.

A 100 magyar találmány és fejlesztés 2020 című kiadványban bemutatott találmányok között van például drónelfogó robotrepülőgép, a világ legkisebb műholdja, úszó ház, okos-diabéteszasszisztens, érintésmentes fizetés autóval, adattároló katonai szintű titkosítással, beszédfelismerő mesterséges intelligencia, kerámiaburkolatú infrapanel. Továbbá okosvíztisztító, digitális okostükör, kis méretű profi szimulátor, intelligens irodai szék, égetés nélkül készülő tégla, probiotikus gyümölcs- és zöldséglevek, tisztítószerek szennyvízből és törhetetlen hajó is szerepel a válogatásban.

A kiadvány a Magyar Innovációs Szövetség szakmai támogatásával jelent meg. Fővédnöke Birkner Zoltán, a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal elnöke, védnöke Lepsényi István, a Valor Hungariae Zrt. vezérigazgatója és Pakucs János, a Nemzeti Tudománypolitikai Tanács tagja, a Magyar Innovációs Szövetség tiszteletbeli elnöke.

Forrás: ifipress.hu

Utolsó módosítás: 2020. június 26.
Visszajelzés
Hasznos volt az oldal információtartalma az Ön számára?