Ön itt áll: A HivatalrólSajtószobaA Hivatal a hírekbenOnline sajtó
Megújult a Nemzeti Tudománypolitikai Tanács
2023. június 04.
Módosítás: 2023. június 05.
Olvasási idő: 1 perc
Megújult a Nemzeti Tudománypolitikai Tanács (NTT), a kormány tudományos, kutatás-fejlesztési és innovációs tevékenységét támogató véleményező testület.

A Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) a közleményében kiemeli, hogy a tizenkét tagú tanácsban a kutatási, fejlesztési és innovációs rendszer minden szereplője, vagyis a tudományok, a gazdaság és az állam képviselői kaptak helyet. Az új tagokat, illetve azon régi-új tagokat, akiknek kinevezése lejárt, a tudománypolitikáért felelős miniszter javaslatára a miniszterelnök nevezte ki három évre. Az NTT meghatározó szerepet játszik az új innovációs stratégia, a Neumann János Program tekintetében is.

A testület tagjai Csák János (elnök), Gulyás Balázs (társelnök), Freund Tamás, Varga Mihály, Maróth Miklós, Rekeczky Csaba, Fekete Andrea, Sárdy Diána, Zsoldos Ibolya, Orbán Gábor, Szászi István és Világi Oszkár – áll a közleményben.

A KIM közleményében hangsúlyozza: az NTT feladatai közé tartozik, hogy véleményt nyilvánít az innováció finanszírozásban meghatározó szerepet játszó Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Alap (NKFI) felhasználásának elveiről, módjáról, valamint a kormány által jóváhagyott szakpolitikai stratégiákkal összhangban javaslatot tesz a támogatandó kutatási főirányokra, tématerületekre.

Forrás: minuszos.hu

Utolsó módosítás: 2023. június 05.
Visszajelzés
Hasznos volt az oldal információtartalma az Ön számára?