Ön itt áll: A HivatalrólSajtószobaA Hivatal a hírekbenOnline sajtó
MISZ: megújult a Magyar Innovációs Nagydíj pályázatra vonatkozó együttműködési megállapodás négy minisztériummal
2024. január 08.
Módosítás: 2024. január 09.
Olvasási idő: 2 perc

A Magyar Innovációs Szövetség (MISZ) huszonnégy év után megújította a Magyar Innovációs Nagydíj pályázatra vonatkozó együttműködési megállapodását négy minisztériummal - közölte a szövetség hétfőn az MTI-vel.

Az együttműködésről és támogatásról szóló okiratot aláírta Csák János kulturális és innovációs miniszter, Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter, Nagy István agrárminiszter és Lantos Csaba energiaügyi miniszter. A dokumentumot kézjegyével látta még el Farkas Szabolcs, a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatalának elnöke, Bódis László, a Nemzeti Innovációs Ügynökség vezérigazgatója és Závodszky Péter, a Magyar Innovációs Alapítvány elnöke, valamint Kiss Ádám István, a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal elnöke, Szabó Gábor, a Magyar Innovációs Szövetség elnöke és Pakucs János, a Magyar Innovációs Szövetség tiszteletbeli elnöke, a Magyar Innovációs Nagydíj elismerés alapítója.

A közlemény szerint a megállapodásban az innovációs díjakat felajánló négy minisztérium, valamint a további támogató intézmények vezetői kijelentik, hogy egyetértenek a Magyar Innovációs Nagydíj pályázati rendszer fenntartásával és megerősítésével. Erkölcsileg, szakmailag és anyagilag is támogatják a pályázati rendszert, és kinyilvánítják, hogy az intézményeik által adományozott innovációs díjakat elnyerő vállalkozásokat előnyben részesítik egyéb pályázataikon.

A közlemény emlékeztet: a Magyar Innovációs Szövetség felkérésére a 30 tudósból, vállalatvezető szakemberből álló zsűri 1993 óta minden évben odaítéli az Innovációs Nagydíjat. A szövetség már 32. alkalommal hirdette meg a pályázatot, amelynek idei nevezési határideje 2024. február 5., a kiírás részletei pedig a https://www.innovacio.hu/nagydij_felhivas.php oldalon olvashatóak.

A korábbi harmincegy pályázati felhívásra beérkezett 1416 pályaműből 1239 volt megvalósult, sikeres innováció, és a legjobbak közül 240 kapott különböző innovációs díjat, ők alkotják a hazai innováció "elitjét", a Magyar Innovációs Klubot - írták.

A Magyar Innovációs Nagydíjas vállalkozás az elismerés mellé jelentős pénzjutalomban is részesül, a további innovációs díjazottak szintén jutalomban részesül. A Magyar Innovációs Nagydíj mellett kiosztják egyebek mellett az Agrárminisztérium Agrár Innovációs Díját, az Energiaügyi Minisztérium Környezetvédelmi és Energiaügyi Innovációs Díjait, valamint az NKFIH "Alapkutatástól a piacig˝ Innovációs Díját is.

Az idei díjakat ünnepélyes keretek között az Országház Felsőházi Termében adják majd át 2024. március végén egy sajtónyilvános rendezvényen - olvasható a szövetség közleményében.

Forrás: webradio.hu

Utolsó módosítás: 2024. január 09.
Visszajelzés
Hasznos volt az oldal információtartalma az Ön számára?