Ön itt áll: A HivatalrólSajtószobaA Hivatal a hírekbenOnline sajtó
Nemzeti kiválósági program (2018.1.2.1-NKP)
2018. február 02.
Módosítás: 2022. január 04.
Olvasási idő: 3 perc
Az NKFI Hivatal a felfedező kutatások társadalmi és gazdasági hasznosulásának elősegítését olyan stratégiai területek meghatározásával is ösztönzi, amelyeken hazánk elegendő kutatói kiválósággal rendelkezik a feladatok megvalósításához, így ezek a célok a leggyorsabban és leghatékonyabban megvalósíthatók.

Ezek a kezdeményezések olyan nagy horderejű interdiszciplináris tudományos és technológiai kihívásokat célzó kutatási tevékenységet foglalnak magukban, amelyek átfogó jellegük és nagyságrendjük miatt a tudományos, az ipari és a társadalmi szereplők, valamint a döntéshozók tartós együttműködése révén valósulhatnak meg.
A kitöltő felület várható megjelenésének időpontja: 2018. január 26.

A felhívás keretében az alábbi területeken pályázhatnak a kutató-tudásközvetítő szervezetek és vállalkozások konzorciumai:
- "A" alprogram: ELI-hez kapcsolódó, elsősorban kísérleti kutatások Nemzeti Programja
- "B" alprogram: A mesterséges intelligencia alkalmazását megalapozó kutatások Nemzeti Programja
- "C" alprogram: A magyar társadalom biztonságát elősegítő Nemzeti Program
- "D" alprogram: "Tiszta ivóvíz" Nemzeti Program
- "E" alprogram: Fehérjetudomány és alkalmazásai Nemzeti Program
A támogatás forrása a Nemzeti Kutatási Fejlesztési és Innovációs Alap.

A pályázat benyújtása
A pályázatok benyújtása elektronikus úton, a http://www.palyazat.gov.hu oldalon keresztül elérhető Pályázati e-ügyintézés felületen történik. A kitöltő programban véglegesített pályázathoz csatolni kell a kérelem elektronikus benyújtását hitelesítő, cégszerűen aláírt nyilatkozatot is. A pályázatok benyújtása a kitöltőprogram megjelenésétől a keret kimerüléséig, de legkésőbb 2018. február 28-án 14.00 óráig lehetséges.

Végső beadási határidő: 2018. február 28.

A pályázók köre
Pályázat benyújtására a "B", "D" és "E" alprogramban kizárólag konzorciumi formában van lehetőség. A konzorciumi tagok lehetséges száma alprogramonként változó, a konzorciumban partnerek lehetnek Magyarországon székhellyel vagy az Európai Gazdasági Térség területén székhellyel és Magyarországon fiókteleppel rendelkező jogi személyek az alábbiak szerint:
- a kiírás szerinti vállalkozások, nonprofit gazdasági társaságok és egyéb gazdasági szervezetek amelyek rendelkeznek legalább 2 lezárt teljes üzleti évvel, kettős könyvvitelt vezetnek és nem tartoznak az EVA vagy a KATA hatálya alá
- államilag elismert egyházi vagy magán felsőoktatási intézmények, amelyek a 651/2014/EU bizottsági rendelet 2. cikk 83. pontja szerint kutató-tudásközvetítő szervezetnek minősülnek
- a kiírás szerinti költségvetési szervek és költségvetési rend szerint gazdálkodó szervek, amelyek a 651/2014/EU bizottsági rendelet 2. cikk 83. pontja szerint kutató-tudásközvetítő szervezetnek minősülnek.

Támogatható célkitűzések, tevékenységek
A projekt megvalósításának helyszíne a pályázó - a támogatási kérelem benyújtásáig bejegyzett - magyarországi székhelye, telephelye vagy fióktelepe. A felhívás keretében az alábbi tevékenységek támogathatók önállóan:
- alapkutatás
- alkalmazott (ipari) kutatás
- kísérleti fejlesztés
Önállóan nem támogatható tevékenységek:
- a projekttel kapcsolatos koordinációs tevékenység
- a nyilvánosság biztosítása
- közbeszerzés
- eszközbeszerzés
- immateriális javak beszerzése
- a projekt céljához feltétlenül szükséges épület építése, bővítése, átalakítása, korszerűsítése, a szükséges alapvető infrastrukturális fejlesztések
- nagyvállalkozások, kis- és középvállalkozások esetén iparjogvédelmi tevékenység.

A rendelkezésre álló keretösszeg
A program megvalósítására az NKFI Alapból rendelkezésre álló keretösszeg összesen 5 milliárd forint, alprogramonként 1-1 milliárd forint megoszlásban.

A projekt futamideje
A projekt végrehajtására minimum 36, maximum 48 hónap áll rendelkezésre. A projekt költségeinek elszámolása a projektkezdésnek a támogatási szerződésben meghatározott napjától lehetséges. A pályázónak a projekt eredményeire vonatkozóan 3 év fenntartási kötelezettsége van

Forrás: pecsicivil.hu

Utolsó módosítás: 2022. január 04.
Visszajelzés
Hasznos volt az oldal információtartalma az Ön számára?