Ön itt áll: A HivatalrólSajtószobaA Hivatal a hírekbenOnline sajtó
SAJTÓKÖZLEMÉNY a 32. Magyar Innovációs Nagydíj pályázat befejezéséről
2024. június 10.
Módosítás: 2024. június 11.
Olvasási idő: 3 perc

A Magyar Innovációs Szövetség 32. alkalommal hirdette meg a Magyar Innovációs Nagydíj pályázatot, a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal főtámogatásával, valamint a Kulturális és Innovációs Minisztérium, az Agrárminisztérium, az Energiaügyi Minisztérium, a Nemzetgazdasági Minisztérium és a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala támogatása mellett.

A megadott határidőre 65 gazdasági társaság, egyetem nyújtott be összesen 57 pályázatot. A kiírásra a gazdaság majdnem minden ágazatából érkeztek, kreatív és kiemelkedő innovatív eredményeket bemutató pályamunkák. A Magyar Innovációs Nagydíj 31 fős bírálóbizottsága, mely neves üzleti és egyetemi szakemberekből, professzorokból állt, végleges döntését 2024. február végén hozta meg, és választotta ki 2023. év legjelentősebb innovációit.

2023. évi Magyar Innovációs Nagydíjban az Egis Gyógyszergyár Zrt. részesült a DELIPID® Plus és TORVAZIN® Plus kombinációs gyógyszerkapszulák kifejlesztéséért.

A Nemzetgazdasági Minisztérium támogatásával kiírt 2023. évi Ipari Innovációs Díjban az Electrostatics Kft. részesült az “InteGREATed protection – vezetőképes öltözetek új generációja” c. innovációért.

Az Agrárminisztérium támogatásával kiírt 2023. évi Agrár Innovációs Díjban a ZILDA tejüzem – Makrom Kft. az első A2 és laktózmentes A2 tejtermékek előállításáért, valamint a tejiparban és élelmiszeriparban elért innovációiért.

Az Energiaügyi Minisztérium támogatásával kiírt 2023. évi Környezetvédelmi Innovációs Díjban a Respray Solutions Kft. részesült a világ első fújós dezodor újratöltő megoldásáért.

Az Energiaügyi Minisztérium támogatásával kiírt 2023. évi Energiaügyi Innovációs Díjban a FUX Ipari, Szolgáltató és Kereskedelmi Zrt. részesült a környezetbarát karbonszál erősítésű kompozit magú nagyfeszültségű távvezeték kifejlesztéséért és gyártásáért.

A Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala 2023. évi Innovációs Díjában a Femtonics Kutató és Fejlesztő Kft. részesült a „Femtonics FocusPinner - 3D valós idejű képstabilizáció” eljárás kifejlesztéséért.

A Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal „Alapkutatástól a piacig” 2023. évi Innovációs Díjában a Technoorg Linda Tudományos Műszaki Fejlesztő Kft. részesült a „CleanMill - ionsugaras mintapreparáló rendszer védőgázas munkakörnyezethez való illeszkedéssel” c. innovációért.

A Magyar Innovációs Szövetség 2023. évi Startup Innovációs Díjában a Voovo Hungary Kft. részesült a „Voovo – digitális tanulókártyák” mesterséges intelligencia alapú, szupergyors fejlesztéséért.

A bírálóbizottság, a Magyar Innovációs Nagydíj pályázat keretében további három innovációs teljesítményt kiemelt elismerésben részesített. A PTE KK Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika, a Nemzeti Reprodukciós Módszertani Kutatóközpont és a PTE Humán Reprodukciós Nemzeti Laboratórium közös pályázatát, a „Fénytől védett lombik védelem” módszerért, a Ganz Motor Kft-t „A Ganz 180.1-30 típusú forgóváz” kifejlesztéséért, valamint a Hidrofilt Vízkezelést Tervező és Kivitelező Kft-t a „Hidrofilt energiahatékony ZLD és NZLD vízkezelő rendszerek" kifejlesztéséért.

A 2023. év legkiemelkedőbb magyarországi innovációiért járó díjak, ünnepélyes keretek közötti átadására 2024. március 26-án került sor az Országház Felsőházi termében.

A Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Alap terhére, egyedi döntés keretében a Magyar Innovációs Szövetség 10.000.000. forint támogatást nyert el, melyből a Magyar Innovációs Nagydíj pályázat lebonyolításának és szervezésének költségeit finanszírozta.

Forrás: innoteka.hu

Utolsó módosítás: 2024. június 11.
Visszajelzés
Hasznos volt az oldal információtartalma az Ön számára?