Ön itt áll: A HivatalrólSajtószobaA Hivatal a hírekbenOnline sajtó
Tíz startup képviseli Magyarországot a világ egyik legjelentősebb technológiai eseményén Torontóban
2022. június 22.
Módosítás: 2022. június 22.
Olvasási idő: 2 perc
Washington/Torontó/Otawa, 2022. június 22., szerda (MTI) - Tíz startup képviseli Magyarországot a Collision konferencián, a világ egyik legjelentősebb technológiai eseményén Torontóban - mondta a közmédiának adott interjúban Vass-Salazar Mária, Magyarország ottawai nagykövete.

A diplomata kiemelte: a rendezvénysorozat számos új üzleti kapcsolatot kínál a résztvevő magyar cégeknek, amelyek reményei szerint kapukat nyitnak meg a kanadai piacon történő érvényesülés útján, "amihez a nagykövetség minden támogatást megad."

Vass-Salazar Mária hangsúlyozta, hogy Magyarország nagyköveteként prioritás számára az innováció és technológia terén való magyar-kanadai együttműködés erősítése. "Büszkeséggel tölt el, hogy kezdeményezésünkre magyar stand nyílt az innovatív technológiák világszinten kiemelkedő fórumán, a Collision 2022 Konferencián, és olyan startupok képviselhetik hazánkat, melyek a nemzetközi versenyben is eredményesen állják meg a helyüket" - fogalmazott.

A tíz magyar startupot egy kétkörös folyamat során választották ki, ahol a szakmai felkészültség és a már elért eredmények mellett "a célpiaci relevanciát", valamint az angoltudást is figyelembe vették a bírálók - mondta Kölkedi Krisztián, a válogatást és a részvételt szervező Express Innovation Agency vezérigazgató-helyettese.

"Megtiszteltetés, hogy egy ekkora volumenű fórumon, mint a Collision társszervezőként részt vehetünk - erről beszélt Balla Sándor, a HEPA Magyar Exportfejlesztési Ügynökség kanadai regionális irodájának ügyvezető igazgatója. "Büszkeséggel tölt el minket, hogy a magyar startupok a világ legszínvonalasabb cégei között mutatkozhatnak be, és jó eséllyel törhetnek be a kanadai piacra. Mindent megteszünk annak érdekében, hogy ezt kapcsolatainkkal és kollégáinkkal minél inkább elősegíthessük" - tette hozzá.

Forrás: MTI

Utolsó módosítás: 2022. június 22.
Visszajelzés
Hasznos volt az oldal információtartalma az Ön számára?