Ön itt áll: A HivatalrólSajtószobaA Hivatal a hírekbenOnline sajtó
Tizenkét magyar startup épített kapcsolatokat az USA-ban
2022. január 26.
Módosítás: 2022. január 27.
Olvasási idő: 4 perc
Az INPUT Program és az Express Innovation Agency közös szervezésében tizenkét magyar innovatív vállalkozás szerezhetett elsőkézből tapasztalatot, alakíthatott ki közvetlen kapcsolatokat és ismerhette meg a befektetői piacot az Amerikai Egyesült Államokban.

A mintegy kéthetes, 2022. január 3 – január 14. közötti tanulmányútra kétkörös kiválasztást, több tanácsadási és képzési alkalmat követően jutottak el a szerencsés startupok, akik így a világ egyik legjelentősebb technológiai show-ján, a CES-en, valamint ezt követően a Szilícium-völgyben tehettek szert értékes tudásra.

A rendkívül intenzív program alatt szervezett találkozókon, mentorálási alkalmakon és pitch eseményen vehettek részt a startupok, de ellátogattak több akcelerátorhoz és innovációs ökoszisztéma szereplőhöz is, ahol még közelebbi képet kaphattak az amerikai egyesült államokbeli piacra lépés sikerének feltételeiről, a cégalapítás, adózás kérdéseiről, a befektetőszerzés sajátosságairól.

Hogyan értékelték a kint töltött időt és milyen tapasztalatokkal, kapcsolatokkal gazdagodtak a tanulmányút alatt a startupok képviselői? Kiderül összefoglaló videóból!

Résztvevő startupok

 • Bitninja – Integrált felhőalapú biztonsági megoldás, amely hasznosítja a legerősebb védelmi mechanizmusokat. A védett szerver megtanul, megjegyez minden támadást, így a pajzs egyre erősebb lesz.
 • DP Innovations Újgenerációs légúti inhalátor, mely porlasztásos technikával juttatja a hatóanyagot a páciens tüdejébe. A gyógyszer mennyisége valós időben módosítható és minden roham nyomon követhető.
 • Haris Digital – Mesterséges intelligencia alapú megoldás, amely a régi gyártóberendezést is képes felokosítani költséghatékony érzékelőkkel, így a vállalatok könnyen összegyűjthetik a kívánt termelési adatot, ezzel javítva a hatékonyságot.
 • IMM Data – Termelésoptimalizálás és hatékonyságnövelés a műanyag-, fém- és élelmiszeripari gépek adatainak összegyűjtésének és feldolgozásának segítségével.
 • Maxwhere– Virtuális terekből álló, sokoldalú platform, amely a fizikai tér illúziójával segíti a könnyebb befogadást és ezáltal a hatékonyabb munkát, oktatást vagy prezentációt, miközben tökéletesen kiegészíti a meglévő szoftvereket és élményszerűvé teszi használatukat.
 • Mindrove– Hordozható bioszenzoros készülékek fejlesztésével foglalkoznak. Köztük a neuroLeet projekttel, melynek célja mentális tréning biztosítása e-sportolóknak.
 • Mollia – Adaptív, tanítható szoftver virtuális humanoid robot kinematikai vezérlésére. Legfontosabb újdonsága egy nyelvszerű tanulási rendszer, amely a mozgást geometriai építőelemek egységes rendszerében írja le. Segítségével hétköznapi emberek is részt tudnak venni a jövő humanoid robotjainak tanításában, amely drasztikusan fel tudja gyorsítani a robotikai fejlesztéseket.
 • Munch – Élelmiszermentési platform, amin keresztül vendéglátóhelyek és boltok
  kedvezményesen értékesítik az el nem adott, de jó minőségű ételeket.
 • Refilamer– A ReFilamer csapata olyan üzleti és otthoni felhasználású gépeken dolgozik, amik minden felhasználó számára lehetővé teszik, hogy akár otthoni körülmények között műanyag hulladékból filamentet, azaz 3D nyomtatási alapanyagot állítsanak elő.
 • Scraping Robotics – Kézi hántolást kiváltó gyártástechnológiai fejlesztés, melynek célja csökkenteni a karbantartásra szánt állásidőket, illetve az új alkatrészek előállítási idejét.
 • SkillX – A SkillX egy innovatív HR-tech szoftver, egy újragondolt munkaerő-piaci módszertan, amely globálisan objektív és fenntartható HR ökoszisztémát hoz létre a digitális térben.  Egyedülállóan innovatív eszközeivel hidalja át az emberi erőforrások, az oktatás és a munkaerőpiac közötti szakadékot az egyes személyek foglalkoztathatóságának mérése és fejlesztése révén.
 • Smapplab – Valós idejű döntéstámogatás, kártevő megfigyelés és hatékony védekezés gazdák számára a kártevők elleni védekezéshez.

Az INPUT Programról

Az INPUT Program célja, hogy komplex szolgáltatási portfóliója, szakértő kollégái és széles hazai és nemzetközi kapcsolati hálója révén hozzájáruljon a magyarországi IKT startup ökoszisztéma fejlődéséhez, ösztönözze új innovatív vállalkozások elindítását, elősegítse sikeres külpiaci szereplésüket. Ennek érdekében térítésmentes szolgáltatásokat biztosít az érdeklődők számára, köztük üzletfejlesztési tanácsadást, gyakorlatorientált képzéseket, nemzetközi mentorokat és külpiaci megjelenési lehetőségeket.

Az Express Innovation Agency-ről

Az Express Innovation Agency, a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal innovációs szolgáltató leányvállalata, egy hosszú építkezés következő jelentős mérföldköveként jött létre. Feladata az innovációs ökoszisztéma aktív támogatása az utánpótlásneveléstől a nemzetközi piac kapujáig. Új tehetséggondozó programokkal, ​innováció népszerűsítéssel, képzésekkel, mentorációval a legfiatalabbakat is megszólítja, valorizációval, mentoringgal, inkubációs támogatással a növekvő vállalkozásokat segíti, nemzetközi kapcsolatokkal, európai forrásokra való felkészítéssel a következő szintre lépést ösztönzi. Az ügynökség célja – tudományterülettől függetlenül – a teljes ökoszisztémát segíteni az innováció magjának elültetésétől a piaci hasznosulásig, ezzel egy információs és támogató csomóponttá válni.

Forrás: startuponline.hu

Utolsó módosítás: 2022. január 27.
Visszajelzés
Hasznos volt az oldal információtartalma az Ön számára?