Ön itt áll: A HivatalrólSajtószobaSajtóközlemények, sajtóanyagok
200 millió forint keretösszegű magyar-kínai pályázat nyílik nyílik közös kutatás-fejlesztési projektek ösztönzésére
2020. november 16.
Módosítás: 2020. november 16.
Olvasási idő: 2 perc
Az Innovációs és Technológiai Minisztérium szakpolitikai támogatásával megjelent a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal (NKFIH) és kínai partnere, a Tudományos és Technológiai Minisztérium (MOST) közös pályázata, amely kétoldalú tudományos és technológiai (TéT) megállapodás keretében ösztönzi a kutatás-fejlesztési együttműködéseket, 200 millió forint keretösszegből.

A megnyílt pályázatra 2021. február 12-ig lehet jelentkezni. A fókuszterületek a közegészségügy, a fizika és a mesterséges intelligencia.

Magyarország és Kína 2002-ben kötött kétoldalú tudományos és technológiai megálla-podást, melynek keretében folyamatosan jelennek meg pályázatok. Ennek a sorába illeszkedik a 200 millió forint keretösszegű mostani kiírás. Önállóan támogatható a kísérleti fejlesztés és alkalmazott ipari kutatás is.

Az új felhívás magyar részről keretösszeget biztosít a hazai szereplők számára a kínai felsőoktatási-kutatóintézeti szférával, vállalkozásokkal ígéretes közös kezdeményezések finanszírozására. Pályázatokat a kiírásban meghatározott fókuszterületeken lehet benyújtani a közegészségügy-járványügy, az idegtudományok, a fizika és a mesterséges intelligencia területén.

Gulyás Tibor, az Innovációs és Technológiai Minisztérium innovációért felelős helyettes államtitkára kiemelte: „A kínai partnerekkel való kutatás-fejlesztési együttműködések rendkívüli népszerűségnek örvendenek a hazai pályázók körében, a korábbi, 2018-ban meghirdetett projektalapú kínai-magyar pályázatra több mint 1,1 milliárd forint támogatási igény érkezett. A korábban támogatást nyert ipari kutatás-fejlesztési projektek között kiemelt szerep jutott a biotech-nológiának, az anyagtudománynak és az energetikának. A most meghirdetésre kerülő pályázati lehetőség tehát egyrészt épít a korábban sikeresnek bizonyuló témákra, másrészt ki is egészíti azokat olyan szakterületekkel, ahol az innovatív megoldások hatékonyan támogathatják napjaink jelentős társadalmi kihívásainak sikeres kezelését az egészségügy vagy a digitalizáció területén.”

A pályázat az NKFIH honlapján már elérhető. A hazai támogatásra 2021. február 12-ig lehet pályázatokat beadni.

Utolsó módosítás: 2020. november 16.
Visszajelzés
Hasznos volt az oldal információtartalma az Ön számára?