Ön itt áll: A HivatalrólSajtószobaSajtóközlemények, sajtóanyagok
Együttműködési Megállapodás a környezetvédelem területén - Sajtóközlemény
Együttműködési Megállapodás a környezetvédelem területén
2007. február 06.
Módosítás: 2019. március 20.
Olvasási idő: 1 perc
2007. január 26-án Együttműködési Megállapodást kötött a környezetvédelem külgazdasági rendszerének összehangolt fejlesztéséről Dr. Persányi Miklós környezetvédelmi és vízügyi miniszter, Dr. Vass Ilona a Nemzeti Kutatási és Technológiai Hivatal (NKTH) megbízott elnöke, Dr. Kovács László a Környezetvédelmi Szolgáltatók és Gyártók Szövetségének (KSZGYSZ) elnöke, valamint Rétfalvi György a Magyar Befektetési és Kereskedelemfejlesztési Kht. vezérigazgatója (ITDH)

Az Együttműködési Megállapodás célkitűzése a környezet- és vízgazdálkodás területén Magyarország elismert nemzetközi pozícióinak további erősítése és érvényesítése. Cél továbbá a legkorszerűbb technológiák fejlesztése, valamint a külföldi működő tőke fokozatosabb bevonása érdekében a kormányzati szervek, intézmények, a szakmai szervezetek és vállalkozások új típusú partnerségi kapcsolatának kialakítása és folyamatos bővítése.

Az együttműködés keretében – melyben a KvVM koordinátor szerepet vállalt – az NKTH pályázatai révén ösztönzi az iparágban tevékenykedő vállalkozások kutatás-fejlesztési tevékenységét, valamint elősegíti a környezettechnológiai fejlesztésekkel foglalkozó hazai és külföldi kutatóintézetek, vállalkozások kutatási és tudományos együttműködését.

A Megállapodásban – többek között – a felek vállalták, hogy egy olyan külpiaci információs rendszert hoznak létre, amely online formában segíti a magyar környezetvédelmi vállalkozások célpiacra jutását. Annak érdekében, hogy a magyar környezetvédelmi ipar kínálatáról megfelelő információkat tartalmazó adatbázis létrehozása megvalósuljon, az érdekelt vállalkozásoknak a KSZGYSZ honlapján található kérdőívet (elérhetőség: http://www.kszgysz.hu/content.php?content.81) szükséges mihamarabb kitölteniük.

További információ:

Nemzeti Kutatási és Technológiai Hivatal
Elnöki Tikárság
Cím: 1117 Bp., Neumann János u. 1/c.
Tel.: (06 1) 484 2545
Fax: (06 1) 318 4130
E-mail: kommunikacio@nkth.gov.hu

Utolsó módosítás: 2019. március 20.
Visszajelzés
Hasznos volt az oldal információtartalma az Ön számára?