Ön itt áll: A HivatalrólSajtószobaSajtóközlemények, sajtóanyagok
Az EIT tematikus innovációs közösségeiben való magyar részvételt 500 millió forinttal támogatja az új hazai pályázat
2021. február 01.
Utolsó módosítás: 2021. február 02.
Olvasási idő: 2 perc
A Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal 500 millió forint keretösszeggel támogatja a hazai részvételt a budapesti székhelyű uniós szervezet, az Európai Innovációs és Technológiai Intézet által koordinált tematikus tudás- és innovációs közösségekben. Ezek a szakmai társulások az ipar, az oktatás és a kutatás jelentős európai szereplőit mozgósítják olyan társadalmi kihívások megoldására, mint az éghajlatváltozás, a digitális átalakulás, az élelmiszertermelés, az egészségügy, az energia, a gyártás, a nyersanyagok és a városi közlekedés.

A budapesti székhelyű Európai Innovációs és Technológiai Intézet (EIT) több mint 2000 part-nerrel Európa legnagyobb innovációs közössége, amely széles körű innovációs és vállalkozásfej-lesztési tevékenységet végez: műszaki és vállalkozói készségeket ötvöző tanfolyamokat szervez, személyre szabott vállalkozásalapítási és -fejlesztési szolgáltatásokat nyújt, kutatási és innovációs projekteket menedzsel. Az általa koordinált tematikus tudás- és innovációs közösségek (Knowledge and Innovation Community, KIC) révén Európa-szerte ösztönzi az ipari, oktatási és kutatási szereplők összefogását a legégetőbb társadalmi kihívások kezelésében. Jelenleg nyolc ilyen KIC működik, az éghajlatváltozás, a digitális átalakulás, az élelmiszertermelés, az egészségügy, az energia, a gyártás, a nyersanyagok és a városi közlekedés témáira fókuszálva.

A Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal (NKFIH) új pályázati felhívásának kiemelt célja, hogy a hazai partnerek aktívan és a lehető legmagasabb szinten tudjanak bekapcsolódni a nyolcféle EIT KIC tevékenységébe, és ott képesek legyenek minél összetettebb feladatokat vállalni. A hazai forrásból meghirdetett felhívás 500 millió forintos keretösszegéből a pályázók kutatási, oktatási és vállalkozásfejlesztési tevékenységeikhez nyerhetnek támogatást. Az EIT szerteágazó hálózataiban való részvétel számos előnnyel jár. Segíti az adott szereplő innovatív fejlesztéseinek megvalósítását, piacra juttatását, nemzetközi kapcsolatrendszerének bővítését, ezek a tapasztalatok pedig jól hasznosíthatók a Horizont Európa keretprogram felhívásain való sikeres pályázáshoz is.

A pályázati felhívás részletei itt érhetők el: Az EIT KIC társulásokban történő magyar részvétel támogatása (2021-1.2.1-EIT-KIC)

Budapest, 2021. február 1.

Utolsó módosítás: 2021. február 02.
Visszajelzés
Hasznos volt az oldal információtartalma az Ön számára?