Ön itt áll: A HivatalrólSajtószobaSajtóközlemények, sajtóanyagok
A jövő innovációs bajnokai! - A Nemzeti Innovációs Hivatal (NIH) felkészítő online képzést indít az Uniós H2020 keretprogram hazai KKV pályázóinak
Online képzés az Uniós H2020 keretprogram hazai KKV pályázóinak
2014. december 16.
Utolsó módosítás: 2017. december 04.
Olvasási idő: 3 perc
Budapest, 2014. december 16. – A Nemzeti Innovációs Hivatal a hazai KKV szektor összes szereplője számára elérhető online kurzussal támogatja a sikeres hazai részvételt a H2020 Uniós pályázatokon. Cél, hogy hazánk megtartsa a régióban jelenlegi vezető helyét az elkövetkezendő években, illetve az Unió összes országát tekintve a KKV fejlesztési eszköz pályázatoknál tapasztalható pályázati aktivitást tekintve a jelenlegi 6. helyről még előrébb sorolódjon.

Az e-learning modul a www.nih.gov.hu/h2020-oktatas linken érhető el február elejétől.

Az Európai Unió Horizont 2020 elnevezésű kutatási és innovációs keretprogramjában meghirdetett KKV fejlesztési eszköz felhívásra kizárólag profitorientált kis-és középvállalkozások pályázhatnak olyan projektekkel, melyek európai szinten innovatívak és piacképesek. Az Unió célja, hogy a nagy növekedési potenciállal rendelkező, kiemelkedően innovatív vállalkozások jelentős forráshoz jussanak, ezzel is fokozva a kontinens versenyképességét globális szinten. A pályázati eljárás leegyszerűsödött, ám csak a legkiválóbbak részesülhetnek támogatásban. A KFI szereplők innovációs képességfejlesztésének elérése érdekében a NIH egy olyan képzési profil kialakítását valósítja meg, amely fokozza a hazai KKV szektor szereplőinek forrásbevonási képességét.

Az online képzésről

A NIH rendelkezésre álló szaktudását, valamint pályázati tanácsadás során szerzett tapasztalatait, meglévő folyamatos tájékoztatási rendszere (workshopok, szakmai fórumokon előadások, stb.) mellett egy új, e-learning alapú képzési modul kifejlesztésével kívánja a hazai KKV szektor szereplői számára elérhetővé tenni. A képzési profil elérhetővé válik a teljes KKV szféra számára, ily módon is elősegítve a pályázati források sikeres elnyerését.

Korányi László, a NIH elnökhelyettese kifejtette: ”Nemzetközi szinten is versenyképes projektekkel jelentős összegek hívhatók le a H2020 keretprogramból. Ehhez viszont alapos felkészültségre van szüksége minden pályázónak. Oktatási projektünk célja épp az, hogy a jövőben, legközelebb akár már a 2015 márciusi pályázati fordulóban, az Uniós KKV fejlesztési eszköz pályázatokra az eddigiekhez képest még több, magas szakmai színvonalú hazai projekt kerüljön beadásra. E cél elérése érdekében, a Hivatal rendelkezésére álló tudását a lehető legszélesebb kör számára kívánja megosztani az online kurzussal.”

Az online képzés keretében a hazai KKV-k megismerkedhetnek a Horizont 2020 program céljával, felépítésével, költségvetésével, a pályázatokra vonatkozó általános jogi és pénzügyi ismeretekkel, a KKV minősítés szabályaival, illetve konkrét tanácsokat is kapnak majd az adott pályázatok elkészítéséhez. Bemutatásra kerül továbbá az elektronikus pályázói felület is. Az oktatási anyagban ellenőrző kérdések, feladatok is lesznek, így ösztökélve a résztvevőket a tananyag teljes körű elsajátítására. A kurzus végén a résztvevő vállalkozások képesek lesznek saját ötletük színvonalas bemutatására az EU által elvárt pályázati formában. Az online képzés mindenki számára ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

Kenyeres István, a Biopólus Technológiák Zrt. alapítója, egyben a H2020 Uniós pályázatok egyik idei sikeres pályázója elmondta: „Az innovációs képesség fejleszthető, épp ezért tartom nagyon hasznosnak a NIH oktatási modulját. A hazai KKV-k versenyben vannak az Unió összes innovatív vállalkozásával, így e kiélezett megmérettetésben való helytálláshoz minden tudásra, információra szükségük van.

Utolsó módosítás: 2017. december 04.
Visszajelzés
Hasznos volt az oldal információtartalma az Ön számára?