Ön itt áll: A HivatalrólSajtószobaSajtóközlemények, sajtóanyagok
A piacorientált kutatói utánpótlást támogatja a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Alap új ösztöndíjprogramja
2020. július 22.
Módosítás: 2020. július 22.
Olvasási idő: 2 perc
Új lehetőség a kutatói karrierépítésre a Kooperatív Doktori Program, amely jelentős ösztöndíjjal segíti a vállalati együttműködésben folytatott doktori tanulmányokat, elsősorban a matematikai, természettudományi, műszaki és informatikai területeken. A program célja, hogy Magyarország versenyképességét növelve, célzottan támogassa az ipari igényeket követő tudományos életutakat és a hazai kutatói utánpótlást.

A Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Alapból meghirdetett Kooperatív Doktori Program szakmai irányítója az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM), operatív kezelője a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal (NKFIH).

„Az új ösztöndíjprogram célja, hogy a felsőoktatási doktori képzésben részt vevő hallgatók a megszerzett tudást a partnervállalatnál végzett kutatás-fejlesztési és innovációs tevékenységük során a gyakorlatban is hasznosítsák” – mondta el a meghirdetés kapcsán Dr. Bódis József, az ITM felsőoktatásért, innovációért és szakképzésért felelős államtitkára. Hozzátette: a Program – amely illeszkedik a koronavírus-járvány gazdasági hatásainak enyhítését, a munkahelyek védelmét és a gazdaság növekedő pályára állítását célzó kormányzati intézkedések sorába – elsősorban a fiatal kutatóknak biztosít új lehetőséget célzott karrierépítési stratégiák megvalósítására a kutatás-fejlesztés és az innováció világában.

Pályázatot 2020. szeptember 15-ig nyújthatnak be a doktori tanulmányokat folytató, illetve azt a 2020/2021. tanévben megkezdő hallgatók. A beérkező pályázatokat dedikált szakmai testület bírálja el, amelyben helyet kapnak a felsőoktatás és a versenyszféra képviselői is. Az idei jelentkezők közül várhatóan október végéig választják ki a legalkalmasabb jelölteket. A nyertesek akár nettó 400 000 forint havi támogatásban is részesülhetnek 12-48 hónapon keresztül. Emellett az ösztöndíjat nyert doktori hallgató után támogatásban részesül a befogadó doktori iskola, valamint a bevont vállalati szakértő is, akinek feladata, hogy a doktori hallgatót segítse a vállalati működés megismerésében és a kutatás vállalati hasznosításában.

Budapest, 2020. július 22.


A Kooperatív Doktori Program (KDP-2020) meghirdetése - 2020. július 22.
Új lehetőség a kutatói karrierépítésre a Kooperatív Doktori Program, amely jelentős ösztöndíjjal segíti a vállalati együttműködésben folytatott doktori tanulmányokat, elsősorban a matematikai, természettudományi, műszaki és informatikai területeken.
Utolsó módosítás: 2020. július 22.
Visszajelzés
Hasznos volt az oldal információtartalma az Ön számára?