Ön itt áll: A HivatalrólSajtószobaSajtóközlemények, sajtóanyagok
Szelídített bagoly és izgalmas jövőkép fogadja az Educatio szakkiállításon a kutatói karrier iránt érdeklődőket
2020. január 09.
Módosítás: 2020. január 14.
Olvasási idő: 2 perc
A Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal (NKFIH), valamint az Országos Tudományos Diákköri Tanács (OTDT) idén is önálló kiállítóként vesz részt az Educatio szakkiállításon. A diákok, leendő hallgatók így első kézből kaphatnak személyre szóló információkat a kutatói életpályában rejlő lehetőségekről. Az érdeklődő fiatalokat izgalmas játékokkal, interaktív feladatokkal és nyereményekkel várjuk, a szerencsések pedig közös fotót készíthetnek egy szelídített bagollyal, az OTDT kabalaállatával is.

A Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal kiemelten kezeli, hogy a fiatalok közelről megismerhessék a tudomány és a kutatás világát, és kedvet kapjanak ahhoz az életpályához, amely már az egyetemre frissen belépő hallgatók előtt is egyre vonzóbb karriercél. Ezért már második alkalommal jelenik meg önálló standdal az Educatio szakkiállításon, bemutatva a kutatói utánpótlást és az új kutatói-vállalkozói generációt támogató legfőbb kezdeményezéseit: az Országos Tudományos Diákköri Konferenciát (OTDK), az Új Nemzeti Kiválóság Programot, valamint a HSUP egyetemi startup programot. „Fontosnak tartjuk, hogy az érdeklődők a lehető legtöbb információhoz jussanak hozzá, erre pedig tökéletes alkalmat ad ez a teljes hazai felsőoktatást reprezentáló, több tízezer érdeklődőt vonzó rendezvény. Célunk, hogy kötetlen formában ragadjuk meg a felnövekvő, fiatal generációk figyelmét, szakmai tanácsokkal támogatva és inspirálva pályaválasztásukat, egyúttal bemutassuk számukra a tudományos karrierben rejlő lehetőségek teljes tárházát, amelynek ma már a startup világ is része” – mondta el Dr. Birkner Zoltán, az NKFIH elnöke a kiállítótér megnyitóján.

Az OTDK, amelyet a szakma és a kormányzat is egyöntetűen a kutatói karrier előszobájaként ismer el, 16 tudományterületi szekcióban jelent rangos bemutatkozási lehetőséget az alkotó fiataloknak immár több mint hat évtizede. „A tudományos diákkörök mára a tehetséges, alkotni vágyó, kutatói életpályára nyitott fiatalok és tudós mentoraik összetartó közösségévé váltak, amelyek meghatározó szerepet töltenek be a teljes Kárpát-medencei tudományos utánpótlásban” – emelte ki Prof. Dr. Szendrő Péter, a diákköri mozgalmat koordináló OTDT elnöke.

Az NKFIH standján az érdeklődő fiatalok ezúttal is találkozhatnak az OTDK révén már nemzetközi sikereket elért hallgatókkal, kideríthetik, mennyire lennének jó kutatók, és az örömzenélés mellett azt is kipróbálhatják, mi minden hozható létre otthon is fellelhető eszközökből vagy újrahasznosított dolgokból, az igazán élelmesek pedig közös fotót készíthetnek az OTDT kabalaállatát megelevenítő szelídített bagollyal. Újdonság, hogy a kiállítóteret magasított híd köti össze a szintén jelenlévő Innovációs és Technológiai Minisztérium szomszédos standjával. A hídra bárki felkapaszkodhat, hogy „kiemelkedjen a tömegből”.

Budapest, 2020. január 9


Educatio Nemzetközi Oktatási Szakkiállítás- 2020. január 9-11.
A Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal, valamint az Országos Tudományos Diákköri Tanács idén is önálló kiállítóként vett részt az Educatio szakkiállításon.
Utolsó módosítás: 2020. január 14.
Visszajelzés
Hasznos volt az oldal információtartalma az Ön számára?