Ön itt áll: A HivatalrólSajtószobaSajtóközlemények, sajtóanyagok
19 milliárd a közép-magyarországi cégek KFI tevékenységét ösztönző felhívás idei első fordulójában
19 milliárd a közép-magyarországi cégek KFI tevékenységét ösztönző felhívás idei első fordulójában
2017. június 08.
Módosítás: 2017. december 04.
Olvasási idő: 2 perc
Budapesti és Pest megyei vállalkozások pályázhattak arra a felhívásra, amely a jelentős szellemi hozzáadott értéket tartalmazó új, piacképes termékek, szolgáltatások, technológiák házon belüli kifejlesztését ösztönzi. Az első értékelési szakaszban 285 projektjavaslat érkezett be 67,5 milliárd forint finanszírozási igénnyel. Közülük a mostani támogatói döntések értelmében 88 projekt kapott összesen 19,2 milliárd forint vissza nem térítendő forrást.

Az első forduló nyertes projektjei között többféle tématerületen – például az alkalmazott gazdaságtanban, a gyógyszerészetben  és a méréstechnikában – alkalmazható innováció fejlesztése juthatott vissza nem térítendő támogatáshoz. A 2017-es év első értékelési fordulójában február 15-ig összesen 285 pályázat  érkezett be mintegy 67,5 milliárd forintos finanszírozási igénnyel, ezért a pályázatok beadását az NKFI Hivatal az értékelés idejére fel is függesztette. Az első forduló támogatói döntései alapján végül 88 projekt nyert összesen több mint 19 milliárd forint vissza nem térítendő támogatást. A támogatás több mint 80%-a mikro-, kis- és középvállalkozásoknak jutott.

 

Vallalati_KFI_kedvezmenyezettek_cegmeret_szerint_copy

 

A Vállalatok K+F+I tevékenységének támogatása (VÁLLALATI KFI_16) a tudásintenzív, innovatív vállalkozásokat ösztönzi. A konstrukció keretében közép-magyarországi mikro-, kis- és középvállalkozások valamint nagyvállalatok igényelhetnek 80–500 millió Ft közötti forrást, a Nemzeti Intelligens Szakosodási Stratégiában meghatározott ágazati prioritások valamelyikéhez illeszkedve, önállóan vagy konzorciumi együttműködésben végzett kutatás-fejlesztési és innovációs tevékenységük finanszírozására. A felhívás a korábban hasonló céllal uniós forrásból 50+22 milliárd forintos keretösszeggel meghirdetett, de kizárólag a konvergencia régiókból pályázható GINOP 2.1.1-15 felhívást, valamint a hasonló, 17,62 milliárd forintos keretösszegű VEKOP-felhívást egészíti ki az NKFI Alap hazai forrásaival a Közép-Magyarország régió pályázói számára. Keretösszege 2016-ban 21 milliárd, 2017-ben pedig 30 milliárd forint. Az első 2017-es forduló után fennmaradt keretösszeggel az NKFI Hivatal újra megnyitja a pályázatbeadás lehetőségét.

Utolsó módosítás: 2017. december 04.
Visszajelzés
Hasznos volt az oldal információtartalma az Ön számára?