Ön itt áll: A HivatalrólSajtószobaSajtóközlemények, sajtóanyagok
COVIDEA online startup pályázat a koronavírus okozta társadalmi, gazdasági kihívások enyhítésére
2020. április 24.
Utolsó módosítás: 2020. április 27.
Olvasási idő: 2 perc
A Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal (NKFIH) az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) szakpolitikai támogatásával innovatív ötletversenyt hirdet olyan megoldások megvalósítására, amelyek a jelenlegi nehéz járvány-, és egészségügyi, valamint társadalmi helyzetben bármely területen segíthetik az újonnan felmerülő problémák enyhítését. A nyertes pályázók kreatív ötleteik kivitelezésére összesen közel 60 millió forintnyi támogatást is kaphatnak. Az NKFI Hivatal, valamint az ITM támogatást nyújt a megvalósítást elősegítő partnerszervezetek (egyetemek, inkubátorok, vállalkozásokat segítő szervezetek) közvetlen megszólításában és bevonásában.

Az online COVID-19 startup- és ötletversenyre 2020. május 7-ig lehet jelentkezni, amelynek elindítása és támogatása minden vállalkozót és ötletgazdát arra ösztönöz, hogy olyan javaslatokat valósítsanak meg, amelyek megoldással szolgálhatnak a koronavírus okozta világjárvány következményeire. A pályázók lehetőséget kapnak javaslataik online bemutatására a szakmai döntéshozók, befektetők, inkubátorok és az innovációs ökoszisztéma szereplői előtt, hogy elnyerjék a kiírt támogatást ötleteik megvalósításához.

„Amikor a világ szinte összes országát súlyos válság sújtja, az innovatív megoldások, új utak keresése járhat csak sikerrel. A koronavírus globális terjedése olyan kihívásokat állít elénk, melyeket csak nemzeti összefogással és innovatív megközelítéssel, magas hozzáadott értékű fejlesztésekkel lehet megoldani. A hazai startup ökoszisztéma lelkes csapatai e törekvésünkhöz járulhatnak hozzá újító gondolataikkal, ötleteikkel!” – hangsúlyozta Sebők Katalin az NKFIH elnökhelyettese.

A pályázatról

A most megjelenő online pályázati felhívásra egyszerűsített formában lehet jelentkezni egy rövid projektbemutató dokumentum beküldésével. Az ötletgazdáknak lehetőségük van fotók, videók vagy prezentációk beküldésére is. Az értékelés két fázisban történik. Az előszűrés során a szakmai partnerek, valamint az NKFIH kijelölt bírálói online formában értékelik a beérkezett pályaműveket, az előszűrés eredményeként kiválasztásra kerülő ötletek és projektek pedig továbbjutnak a döntőbe, ahol 5 fős szakértői zsűri értékeli és választja ki a támogatásra javasolt projekteket.

Az NKFI Hivatal az alábbi társadalmi kihívásokra várja a pályázók javaslatait, ötleteit:

  • fertőzések lassítását szolgáló megoldások,
  • egészségügyi ellátás szervezését támogató megoldások,
  • rizikócsoportokba tartozó polgártársaink helyzetének könnyítését szolgáló megoldások,
  • lakosság ellátását könnyítő megoldások,
  • társadalmi érintkezés hiányából és bezártságból eredő problémákon enyhítő megoldások,
  • innovatív javaslatok az állami erőforrások, szolgáltatások hatékonyabb igénybevételére,
  • minden olyan egyéb megoldás, amely a jelenlegi helyzetben jelentős társadalmi hasznossággal bír.

A pályázati felhívásról részletesebben az alábbi linken tájékozódhat: https://nkfih.gov.hu/covidea

Budapest 2020. április 24.

Utolsó módosítás: 2020. április 27.
Visszajelzés
Hasznos volt az oldal információtartalma az Ön számára?