Élelmiszerminőség és - biztonság
Élelmiszerminőség és - biztonság
2006. március 29.
Módosítás: 2017. december 04.
Olvasási idő: 1 perc
Az 5. prioritás tematikája:
- Élelmiszerrel kapcsolatba hozható betegségek és allergiák epidemiológiája
- Az élelmiszerek hatása az egészségre
- Élelmiszerek nyomon-követhetősége a termelési lánc folyamán
- Kimutatási és analitikai módszerek az élelmiszerellenőrzésben és minőségbiztosításban
- Környezetbarát és biztonságosabb élelmiszer-előállítási módszerek és technológiák az egészségesebb élelmiszerek előállítására
- Az állati takarmányok hatása az emberi egészségre
- Az élelmiszerek környezetből származó egészségügyi kockázatai
A prioritásra előirányzott keretösszeg a program futamidejére: 753 millió EUR
A felhívások 2002-től folyamatosan jelentek meg, az utolsó tematikus felhívás 2006. február 15-én zárult. Jelenleg az FP6-2006-TTC-TU-Priority-5 felhívás keretében lehet pályázni, amely célzott harmadik országbeli partnerek részvételét kívánja elősegíteni azokban, a tematikus prioritásokhoz tartozó projektekben, amelyek szerződését már aláírták vagy tárgyalás alatt állnak.
Utolsó módosítás: 2017. december 04.