Ön itt áll: A HivatalrólSajtószobaSajtóközlemények, sajtóanyagok
Növekszik a felfedező kutatások versenypályázati támogatása
Növekszik a felfedező kutatások versenypályázati támogatása
2015. július 30.
Módosítás: 2017. december 04.
Olvasási idő: 2 perc
Budapest, 2015. július 30. - A Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal (NKFI Hivatal) elnöke - elfogadva a döntést előkészítő szakmai testületek javaslatát - 222 kutatási témapályázat, 101 posztdoktori pályázat, 16 nemzetközi együttműködésben végzett kutatási pályázat valamint 16 publikációs pályázat összesen közel 8 milliárd forint összegű támogatásáról döntött.

A pályázatok eredményét a Hivatal honlapján hirdették ki, a nyertes pályázók a napokban kapnak értesítést a döntésről.

Az Országos Tudományos Kutatási Alapprogramok (OTKA) mint jogelőd szervezet által közzétett, és 2014. december 14. és 2015. február 5. között benyújtott kutatási témapályázatok támogatási igénye 15%-kal nőtt a tavalyi évhez viszonyítva. A Nemzeti Kutatási Fejlesztési és Innovációs Hivatal keretében biztosított forráskoordináció az idei támogatói döntést korlátozó korábbi kötelezettségvállalások ellenére is lehetőséget biztosított a támogatás intenzitásának növelésére. A Nemzeti Kutatási Fejlesztési és Innovációs Alapból a beérkezett igények 26%-át tudta támogatni az NKFI Hivatal. A támogatás növekedése mellett további előnyt jelent, hogy az elnyert forrás könnyebben és gyorsabban juthat el a kutatás feltételeit biztosító kutatóhelyekhez.

Az NKFI Hivatal idén további felfedező kutatásokat is ösztönző pályázatok meghirdetését tervezi, amelyek elősegítik az alapkutatást végző kutatóhelyek és az ipari szereplők közötti kutatási-fejlesztési és innovációs projektekben való együttműködést, a kutatási eredmények hatékonyabb hasznosulását, továbbá egyes nemzetgazdasági szempontból fontos tudományterületek versenypályázati rendszerben történő kiemelt támogatását.

További információ: http://nkfih.gov.hu/

A nyertes pályázatok az alábbi linkeken érhetők el:

Kapcsolat: kommunikacio@nkfih.gov.hu

Utolsó módosítás: 2017. december 04.
Visszajelzés
Hasznos volt az oldal információtartalma az Ön számára?