Ön itt áll: A HivatalrólSajtószobaSajtóközlemények, sajtóanyagok
Száznál több vállalkozás 66 milliárd forintos támogatással indít KFI projekteket egyetemekkel, kutatóhelyekkel
Száznál több vállalkozás 66 milliárd forintos támogatással indít KFI projekteket egyetemekkel, kutatóhelyekkel
2017. június 29.
Módosítás: 2019. június 27.
Olvasási idő: 2 perc
A „KFI Versenyképességi és Kiválósági Együttműködések” című pályázati felhívás keretében 69 kutatás-fejlesztési és innovációs projekt nyert támogatást a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Programból (GINOP).

A pályázatok elbírálásáért és a döntéshozatalért felelős Nemzetgazdasági Minisztérium támogatói döntése alapján a nyertes konzorciumok 66 milliárd forint támogatással 92,9 milliárd forint összköltségű fejlesztéseket hajthatnak végre. A felhívás keretében a pályázó kkv-k, nagyvállalatok, gazdasági társaságok, költségvetési szervek, illetve felsőoktatási intézmények konzorciumi formában 350 millió forint és 2 milliárd forint közötti támogatást nyertek el . A projektek révén, a konzorciumi formában történő megvalósításnak köszönhetően 125 vállalkozás és 99 felsőoktatási intézmény, valamint kutatóhely együttműködése eredményeképpen jöhetnek létre üzletileg is hasznosítható tudományos eredmények.

A felhíváshoz kapcsolódó korábbi értékelési fordulók keretében eddig 28,2 milliárd forint összeggel 26 konzorcium nyert el támogatást.

A felhívásra az NKFI Hivatal támogató KFI szakpolitikai véleményének birtokában nyújthattak be pályázatot a szervezetek. Az NKFI Hivatalhoz 175 projektjavaslat érkezett összessen 182 milliárd forint igényelt keretösszeggel, melyek közül 76 projektjavaslat kapott támogató KFI szakpolitikai véleményt.

A „KFI Versenyképességi és Kiválósági Együttműködések" felhívás célja a hazai vállalkozások, kutatóhelyek és felsőoktatási intézmények közötti dinamikus együttműködés ösztönzése üzletileg is hasznosítható tudományos eredmények elérése érdekében. A felhívás a gazdasági-társadalmi szempontból stratégiai jelentőségű, több szakterületet együttesen érintő összetett feladatok megoldása céljából megvalósítandó kutatás-fejlesztési és innovációs eredmények létrejöttét támogatja.

---------------------------------------------------------------------------

Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal

A Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal – a hazai kutatásfejlesztési és innovációs források célszerű, hatékony és átlátható felhasználásáért felelős intézmény – 2015-ben egységes versenypályázati rendszert alakított ki a KFI célú uniós fejlesztési források és a hazai Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Alap (NKFI Alap) forrásainak koordinált, célszerű, hatékony és értékteremtő felhasználására. A pályázati portfólió összehangolt felhívásai a tudományos kutatásokat, a vállalati fejlesztéseket és az innovatív ötletek megvalósítását egyaránt ösztönzik. A Hivatal az EU-s forrásból finanszírozott kutatásfejlesztési és innovációs célú pályázatok – Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (GINOP), Versenyképes Közép-Magyarország Operatív Program (VEKOP) – szakmai megalapozásának és a pályázati koncepciók előkészítésének szakpolitikai felelőse. A NKFI Hivatal közreműködésével meghirdetett felhívások keretében 2020-ig mintegy 1200 milliárd forint áll rendelkezésre kutatásfejlesztési és innovációs célokra uniós és hazai forrásból.

Utolsó módosítás: 2019. június 27.
Visszajelzés
Hasznos volt az oldal információtartalma az Ön számára?