Ön itt áll: A HivatalrólSajtószobaSajtóközlemények, sajtóanyagok
Tematikus pályázatíró tréningek a Horizont Európa program magyar résztvevői számára
2021. október 19.
Módosítás: 2021. október 22.
Olvasási idő: 2 perc
Budapest, 2021. október 19. – A Horizont Európa programban való sikeres magyar rész-vétel elősegítésére a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal október végén és november elején újabb ingyenes pályázatírói tréningeket szervez. A kétnapos, inter-aktív és gyakorlatorientált tréningeket az egyetemek, kutatóintézetek, innovatív vállal-kozások azon munkatársai számára ajánlják, akik 2022-ben nemzetközi pályázat be-nyújtását tervezik, elsősorban a Horizont Európa 1-es és 4-es klasztereinek témáiban: egészségügy, ipar, digitalizáció.

A képzés során a résztvevők gyakorlati előadásokon és kiscsoportos workshopokon keresztül – egy valós 2021-es pályázati felhívás alapján – sajátíthatják el a sikeres pályázatírás alapjait, a felhívás szövegének értelmezésétől kezdve a konzorciumépítésen át a munkaterv és a költség-vetés kidolgozásáig. Az első tréning jelentkezési határideje 2021. október 22.

Dr. Birkner Zoltán, a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal elnöke kiemelte: „Az idén elindult Horizont Európa uniós keretprogram a következő 7 évben hatalmas összeget, több mint 95 milliárd euró közvetlenül pályázható forrást fordít kutatásra és innovációra, mi pedig azt szeretnénk, ha Magyarország ebből a tortából az eddiginél jóval nagyobb szelettel részesedne. Ehhez arra van szükség, hogy növeljük a magyar szervezetek pályázói kedvét.” Hozzátette: a Horizont 2020-ban sikeresen részt vett hazai pályázók és értékelők gyakorlati tapasztalataiból, valamint az NKFI Hivatal nemzeti kapcsolattartó hálózatának tudásából sokat profitálhatnak azok, akik most tervezik hasonló pályázat beadását. Éppen ezért a tapasztalatok és a jó gyakorlatok megosztását a Hivatal min-den lehetséges eszközzel – többek között térítésmentes tréningek szervezésével is – támogatja.

A pályázatíró tréningek gyakorlatorientált jellege miatt a részvétel 25 főben van korlátozva, ezért érdemes minél előbb regisztrálni. Mivel a Horizont Európa pályázatok angolul zajlanak, a tréningek nyelve is ez, tehát az angol nyelvtudás a részvétel alapfeltétele. Az 1. klasz-ter tréningjének időpontja 2021. október 28-29., jelentkezni október 22-ig lehet. A 4. klasz-ter tréningjének időpontja 2021. november 4-5., a jelentkezési határidő október 29. A kiválasz-tás eredményéről a jelentkezők a tréning előtt értesítést kapnak.

További információ és jelentkezés:

Részvételi lehetőség a „Pályázatírási technikák a Horizont Európa programban” című tréningen (1. klaszter)

Részvételi lehetőség a „Pályázatírási technikák a Horizont Európa programban” című tréningen (4. klaszter)

Utolsó módosítás: 2021. október 22.
Visszajelzés
Hasznos volt az oldal információtartalma az Ön számára?