Ön itt áll: A HivatalrólA HivatalrólKiadványok, publikációkJogelőd szervezetek kiadványaiHivatali kiadványok
Az INNOCSEKK program értékelése
Az INNOCSEKK program értékelése
2009. november 25.
Módosítás: 2018. május 15.
Olvasási idő: 1 perc
A Pro Inno Learning Platform „Pilot testing” programjának a keretében 2009. május 5-én két európai innovációs ügynökség, a holland SenterNovem, illetve a belga IWT Vlaanderen képviselői látogatottak el az NKTH-ba az Innocsekk program elemzésére és véleményezésére.

A látogatás témái közé tartozott többek között a támogatás hatékonyságát elősegítő voucher alapú rendszer tervezésének, bevezetésének főbb kérdései; a regionális tudásközpontok (egyetemek, kutatóintézetek, nagyvállalatok) által nyújtott innovációs szolgáltatások minőségi ellenőrzése; a támogatás hatásainak értékelése. Az Innocsekk pályázatot a támogatott vállalkozások számának és a támogatás összegének tekintetében sikeresnek ítélték meg a holland SenterNovem és a belga IWT képviselői, a támogatás hatékonyságot figyelembe véve több szempontból javasoltak lényeges működésbeli módosításokat a szakértők. A Hollandiában és Belgiumban sikeresen működő voucher alapú támogatási rendszer alapján a felmerülő problémák elkerülésére a következő módosítások bevezetését javasolták:

  • Egy könnyen hozzáférhető, gyors, regionális felhasználású voucher alapú rendszer kiépítése az Innocsekk program két részre választásával, egy ún. „Innocsekk Light” (gyors, KKV-k széles körét támogató, kevesebb adminisztrációval járó) és egy „Innocsekk grant” (minőségi alapon működő, projektalapú) pályázat bevezetésével.
  • A tudásközpontok innovációs szolgáltatásainak minőségi ellenőrzésének kiépítése.
  • Mérhető indikátorok alapján monitoring és értékelési rendszer kidolgozása.

Az értékelés teljes anyaga letöltehtő:

Ing. Andrea Di Anselmo (META Group srl) tanulmánya alapján készítette Houndeffo Erik (Nemzeti Kutatási és Technológiai, Regionális Főosztály)
2009. november 2.

Utolsó módosítás: 2018. május 15.
Visszajelzés
Hasznos volt az oldal információtartalma az Ön számára?