Ön itt áll: A HivatalrólA HivatalrólSzervezeti felépítésTestületek, bizottságokNemzeti Tudománypolitikai TanácsDr. Szászi István
Dr. Szászi István
2023. május 26.
Módosítás: 2023. június 23.
Olvasási idő: 1 perc

a Nemzeti Tudománypolitikai Tanács tagja
Bosch csoport vezető, Magyarország/Adria régió
vezető, Budapesti Fejlesztési Központ

Dr. Szászi IstvánDr. Szászi István Mátészalkán született, tanulmányait a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen végezte. 1997-ben járműmérnöki diplomát, majd 2004-ben a hibatűrő járműdinamikai rendszerek irányításának területén PhD fokozatot, ezt követően pedig 2005-ben pénzügyi és gazdasági, valamint minőség és termelésmenedzsment szakirányokon MBA diplomát szerzett. Tudományos karrierjét egyetemi tanársegédként, majd adjunktusként folytatta.

Pályafutását 2004-től az üzleti szektorban folytatta, a magyarországi Bosch csoport projektmérnökeként, majd 2006-ban a németországi Reutlingenben indult el vezetői pályafutása. 2009-ben csoportvezető, majd a járműirányítási rendszerekkel foglalkozó fejlesztési osztály vezetője lett a Budapesti Fejlesztési Központban. Ezt újabb németországi, kiküldetés követte, majd 2018-ban vette át a budapesti telephely autóipari elektronika fejlesztési divízió irányítását. 2019-ben kinevezték a Budapesti Fejlesztési Központ vezetőjének. 2021. július 1-től a magyarországi Bosch csoport és az Adria régió vezetői tisztségét tölti be. Több mint 20 000 munkavállalóért felel a régióban, köztük többezer fejlesztőmérnök munkáját irányítja Magyarországon, Romániában és Bulgáriában.

Vezetőknek szóló mentorprogramokban vállal szerepet, a Magyar Mérnökakadémia tagja és a BME címzetes egyetemi docense. 2022. március 25-étől tagja a Rudolf Kalman Óbudai Egyetemért Alapítvány kuratóriumának.

Utolsó módosítás: 2023. június 23.
Visszajelzés
Hasznos volt az oldal információtartalma az Ön számára?