Ön itt áll: A HivatalrólSzakpolitika és stratégiaKFI szakpolitikaKFI szakpolitikai koordinációUniós szakpolitika és képviseletUniós szakpolitikai dokumentumok
Hogyan férhetünk hozzá az Európai Unió kutatás-fejlesztéssel kapcsolatos hivatalos dokumentumaihoz?
Hogyan férhetünk hozzá az Európai Unió kutatás-fejlesztéssel kapcsolatos hivatalos dokumentumaihoz?
2004. január 09.
Módosítás: 2017. december 30.
Olvasási idő: 1 perc

Az Európai Unió alapokmánya szerint a kutatás-fejlesztés és az innováció területén az Uniónak nincs kizárólagos hatásköre, vagyis a tagállamok rendelkeznek a szabályozás jogával.

A témakört érintő európai uniós dokumentumok legnagyobb része nem bír kötelező erővel, hanem ajánlások, közlemények és állásfoglalások formáját öltik, melyekben a tagállamok általában szándéknyilatkozatot tesznek a nemzeti kutatás-fejlesztési és innovációs politikák összehangolt módosítására, vagy az Unió ajánlásait, cselekvési terveit szentesítik.

Az EUR-LEX nevű központi uniós adatbázisban minden hatályos uniós jogszabály megtalálható.

A Participant Portal-on, a Cordis-on és a Bizottság Kutatási Főigazgatóságának honlapján böngészve találunk referenciákat és összefoglalókat uniós intézkedésekről, például az innovációpolitika vagy az Európai Kutatási Térség kapcsán. Az uniós szabályozást közérthetően összefoglaló EURLEX adatbázis kutatás és innováció fejezetéből tematikus csoportosításban érhetőek el az egyes intézkedések.

Utolsó módosítás: 2017. december 30.
Visszajelzés
Hasznos volt az oldal információtartalma az Ön számára?