Ön itt áll: A HivatalrólSzakpolitika és stratégiaStratégia-alkotásNemzeti Intelligens Szakosodási Stratégia (S3)
I3 sikertörténetek – érdemes versenybe szállni az I3 eszköz uniós forrásaiért
2024. január 18.
Módosítás: 2024. január 18.
Olvasási idő: 2 perc
Az innovációs beruházások ösztönzését az intelligens szakosodás mentén szolgáló, közvetlenül pályázható brüsszeli forrás, az Interregionális Innovációs Beruházási Eszköz (I3) hazai népszerűsítése az NKFI Hivatal egyik fontos küldetése.

Az I3 eszköz Strand 1 és 2a felhívásai az interregionális innovációs értékláncok fejlesztését vagy kialakítását célzó innovációs beruházásokhoz biztosítanak pénzügyi forrásokat pályázati úton.

Ehhez kapcsolódva a Strand 2b típusú felhívás a kevésbé fejlett régiók innovációs ökoszisztémájának fejlesztését, a szükséges kapacitások kiépítését célozza meg, egyfajta ugródeszkát kínálva a későbbi sikeres Strand 1 vagy 2a pályázatok benyújtásához.

A Strand 2b felhívás első kiírásán több hazai pályázó sikeres volt: a támogatásra érdemesnek ítélt 9 projekt közül 3 konzorciumban 4 magyar partnerszervezet is szerepel, akikkel az érdeklődők már az NKFI Hivatal december 12-i online információs napján is találkozhattak.

A nyertes pályázatok mögött álló magyar szereplőket, a sikerhez vezető útjukat és üzeneteiket mutatja be az NKFI Hivatal kisfilm-sorozata, ezzel is bátorítva a hazai érdeklődőket, hogy szálljanak versenybe a konstrukció keretében elérhető forrásokért.

Az I3 2b idei kiírására két szakaszban, először 2024. február 15-ig, majd november 14-ig lehet pályázatokat beadni. A felhívással kapcsolatosan leggyakrabban feltett kérdéseket tartalmazó tájékoztató ide kattintva letölthető pdf formátumban.

I3 sikertörténet: Falcon Vision, Delfy Kft.

I3 sikertörténet: Medicor, Premet

I3 sikertörténet: Omnipack, Ugrinpack

Utolsó módosítás: 2024. január 18.
Visszajelzés
Hasznos volt az oldal információtartalma az Ön számára?