Ön itt áll: PályázóknakPályázatokDokumentumtárPénzügyi elszámolásInnovációs pályázatok2017-ben vagy azt követően az EPTK felületen keresztül benyújtott NKFIA pályázatok dokumentumai
2017-ben vagy azt követően az EPTK felületen keresztül benyújtott NKFIA pályázatok dokumentumai
2019. február 14.
Módosítás: 2022. február 14.
Olvasási idő: 2 perc
2017. január 1-ét követően a palyazat.gov.hu rendszerben, az EPTK-n keresztül benyújtott NKFI Alap pályázatok, az NKFI Alapból finanszírozott projektek pénzügyi beszámolójához kapcsolódó dokumentumai.

A beszámolás során a kifizetés igényléshez a szakmai és pénzügyi beszámoló EPTK rendszerben történő rögzítése, valamint az alábbiakban ismertetett dokumentumok hibátlan kitöltése, összeállítása, és az EPTK rendszerben történő csatolása és beküldése szükséges.

A beszámoló elkészítését a „Szakmai beszámoló” kitöltésével kell megkezdeni. A szakmai beszámoló összeállítása során a http://nkfih.gov.hu/palyazoknak/szakmai-beszamolo/eptk-rendszerben linken elérhető információk és tájékoztató alapján kell eljárni. 

A beszámoló készítése előtt kérjük figyelmesen olvassák el a kapcsolódó dokumentumokat és az abban leírtaknak megfelelően szíveskedjenek eljárni a pénzügyi beszámoló elkészítése során.

A pénzügyi beszámolóhoz kapcsolódó dokumentumok:

  • EPTK pénzügyi beszámoló eljárásrendje PDF (371 KB)
  • Tájékoztató a pénzügyi beszámoló EPTK felületen történő rögzítéséhez PDF (1 807 KB)
  • EPTK pénzügyi beszámoló MINTA elszámolás XLSX (101 KB)
  • EPTK pénzügyi beszámoló formanyomtatvány - konzorciumi tagonként kell elkészíteni XLSX (98 KB)
    Felhívjuk szíves figyelmét, hogy az excel táblában további sorok beszúrhatóak, ezért sincsenek teljesen beképletezve a táblázat munkalapjai.
  • Segédlet - Egyszerűsített költségelszámolás: Átalány alapú egységköltség és az Egyösszegű átalány PDF (1 705  KB)
    (ÁTALÁNY elszámolási módok alkalmazása az EPTK felületen)
    Tisztelt Kedvezményezettek!
    Az NKFI Hivatal az adminisztrációs terhek csökkentése érdekében a projekt költségeinek elszámolhatóságának egyszerűsítésére bevezette az átalány költség alapú egyszerűsített elszámolási módot.
    Az egyszerűsített elszámolás alkalmazása lehetőséget ad arra, hogy a kedvezményezett anélkül számoljon el bizonyos költségeivel, hogy azok felmerülését kifizetési igénylésében részletesen bemutatná, alátámasztó dokumentumok bemutatásával igazolná. Ezekben az esetekben a támogatást nyújtó és ellenőrző szervezetek nem kérik sem dokumentum alapú, sem helyszíni ellenőrzés során a felmerülést igazoló dokumentumokat, elszámoló bizonylatokat. Az átalány költségek elszámolhatóságának feltételei a Pályázati Felhívásban kerül rögzítésre.
    Az új, egyszerűsített elszámolási mód a 2020-ban megjelent Pályázati Felhívások közül elsőként a 2020-1.2.1-GYAK (átalány alapú egységköltség) és az 2020-1.1.3-IPARJOG (egyösszegű átalány) került bevezetésre.
    Jelen segédlet összeállításával segítséget kívánunk nyújtani azon Kedvezményezettek számára, akik először találkoznak az új, egyszerűsített elszámolási lehetőség közül, az átalány alapú egységköltség illetve az egyösszegű átalány EPTK rendszerbe történő rögzítésével.

Amennyiben a kitöltési útmutatóval kapcsolatban észrevételeik vannak, azt kérjük jelezzék Ügyfélszolgálatunk részére az nkfialap@nkfih.gov.hu e-mailcímen! A pályázatkezelési szakrendszer könnyebb kezelhetősége és felhasználóbarát továbbfejlesztése érdekében a megküldött észrevételek alapján folyamatosan frissíteni kívánjuk az útmutatót.

Utolsó módosítás: 2022. február 14.
Visszajelzés
Hasznos volt az oldal információtartalma az Ön számára?