Ön itt áll: PályázóknakPályázatokTámogatott projektekKFI szakpolitikai vélemény
Támogató szakpolitikai véleményt kapott projektjavaslatok a GINOP-2.3.1-20 – Regionális kutatóintézeti kapacitások megerősítése című felhívásnál
GINOP-2.3.1-20 támogató szakpolitikai vélemény
2020. június 25.
Módosítás: 2020. június 25.
Olvasási idő: 1 perc
A felhívás célja a gyors technológiai fejlődés következtében elavuló kutatás-fejlesztési infrastruktúra fejlesztése a hazai kutatóintézeti hálózat és felsőoktatási kutatóhelyek nemzetközi versenyképességének fenntartása és megerősítése, a kiemelkedő kutatási eredmények elérése érdekében. A felhívás szorosan kapcsolódik azon intézkedéshez, amely meg kívánja valósítani a kutató-ismeretterjesztő szervezetek nemzetközi színvonalra történő fókuszált fejlesztését, az Európai Unió fejlettebb országaitól színvonalában elmaradó kutatási infrastruktúra kiválóságot előtérbe helyező erősítését, valamint az ehhez szükséges háttér megteremtését.

A kutatóhelyek minimum 400 millió, maximum 4 milliárd forint támogatásra nyújthatnak be támogatási kérelmet. Azon projektek támogathatóak, amelyek rendelkeznek az NKFI Hivatal szakpolitikai szempontú támogató véleményével.

6 projektjavaslat szakpolitikai véleményezését végezte el az NKFI Hivatal, amelyek összes támogatási igénye több mint 14 milliárd forint volt. A pályázati kiírásban rögzített értékelési szempontok alapján a projektjavaslatokat a szakmai értékelők véleményezése után szakértői csoport értékelte. A szakértői csoport 2 projektjavaslat mintegy 4,8 milliárd forintnyi igényére támogató szakpolitikai vélemény kiadását javasolta az NKFI Hivatal elnökének. A támogató innovációs szakpolitikai véleményt kapott projektjavaslatokra a támogatási igény ezután nyújtható be az Irányító Hatóság felé.

Sorszám
A szakpolitikai véleményt kérő neve
Projektjavasaslat címe (megnevezése)
Projektjavaslat igényelt visszatérítendő támogatási összege
(Ft) 

1 Debreceni Egyetem Pilot kutatólaboratórium létrehozása a Debreceni Egyetemen 3 999 999 999
2 Pécsi Tudományegyetem A Pécsi Tudományegyetem genomikai és bioinformatikai kutatóintézeti kapacitásainak megerősítése 800 000 000
Utolsó módosítás: 2020. június 25.
Visszajelzés
Hasznos volt az oldal információtartalma az Ön számára?