Ön itt áll: PályázóknakPályázatokTámogatott projektekKFI szakpolitikai vélemény
Támogató szakpolitikai véleményt kapott projektjavaslatok a GINOP-8.1.1-16 – Vállalatok K+F+I tevékenységének támogatása Hitelprogram c. felhívásnál, 10. kör
2019. január 24.
Módosítás: 2019. január 24.
Olvasási idő: 2 perc
Az uniós forrásból meghirdetett visszatérítendő források között a GINOP-8.1.1-16 hitelprogram célja, hogy olyan, pénzügyi szempontból életképes, jövedelemtermelő vállalkozások kutatás-fejlesztési és innovációs tevékenységét ösztönözze, amelyek ötleteik megvalósításához a pénzpiacokon egyáltalán nem, vagy nem kellő mennyiségben jutnak finanszírozáshoz.

A konstrukció keretében a pályázók kedvezményes hitelhez juthatnak, amelyből jelentős szellemi hozzáadott értéket tartalmazó új, piacképes termékek, szolgáltatások, technológiák, illetve prototípusok kifejlesztése és piacra vitele finanszírozható. A hitelprogramot meghirdető Irányító Hatóság a pályázatok beadásának feltételéül szabta, hogy a pályázó rendelkezzen az NKFI Hivatal támogató innovációs szakpolitikai véleményével.

A 10. körben 7 projektjavaslat szakpolitikai véleményezését végezte el az NKFI Hivatal, amelyek összes hiteligénye több mint 2,8 milliárd forint volt. A pályázati kiírásban rögzített értékelési szempontok alapján a projektjavaslatokat a szakmai értékelők véleményezése után szakértői csoport értékelte. A szakértői csoport 3 projektjavaslat mintegy 443 millió forintnyi hiteligényére támogató szakpolitikai vélemény kiadását javasolta az NKFI Hivatal elnökének. A támogató innovációs szakpolitikai véleményt kapott projektjavaslatokra a hitelkérelem ezután nyújtható be.

Az ezt megelőző szakpolitikai véleményezési körökben 77 projektjavaslat összesen több mint 43 milliárd forint összegű hiteligénye kapott az NKFI Hivataltól támogató szakpolitikai véleményt.

 

Sorszám
A szakpolitikai véleményt kérő neve
Projektjavasaslat címe (megnevezése)
Projektjavaslat igényelt visszatérítendő támogatási összege
(Ft) 

1
DiGÉP Manufacturing Kft.
Mezőgazdasági és környezet-monitoring céljára használatos mérőeszköz-készlet fejlesztése, gyártása
297 000 000
2
Ko-Duett Kft.
Almaecet alapú értendkiegészítő fejlesztése
49 103 600
3
ST BEAUTY Kft.
Új hazai alapú anti-ageing kozmetikai hatóanyag komplex kifejlesztése az ST Beauty Kft-nél
97 000 000
Utolsó módosítás: 2019. január 24.
Visszajelzés
Hasznos volt az oldal információtartalma az Ön számára?