Ön itt áll: PályázóknakPályázatokTámogatott projektekNKFI Alap
Támogatott projektek a magyar-osztrák Lead Agency együttműködésben
Magyar-osztrák  kutatási témapályázat nyertesek (ANN_20)
2020. szeptember 04.
Módosítás: 2020. október 19.
Olvasási idő: 2 perc
Az Austrian Science Fund (FWF) és az Országos Tudományos Kutatási Alapprogramok (OTKA) között 2012. április 10-én megkötött, majd az OTKA jogutódjaként a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal részvételével továbbvitt Lead Agency megállapodás keretében magyar és osztrák kutatócsoportok közös alapkutatási projektjének támogatására az idei évben a Magyar-osztrák és magyar-szlovén nemzetközi együttműködésen alapuló kutatási témapályázatok (ANN_20, SNN_20) elnevezésű pályázati felhívás keretében lehetett támogatási igényt benyújtani.

A pályázatok benyújtása és értékelése a Lead Agency elve szerint történik: ha a magyar partner által igényelt kutatási támogatás összege meghaladja az osztrák együttműködő partner által igényelt támogatás összegét, akkor az NKFI Hivatal végzi az értékelést. Amennyiben a külföldi együttműködő partner igényel több támogatást, akkor az Austrian Science Fund (FWF) értékeli a hozzá benyújtandó pályázatot. Az NKFI Alapból nyújtott támogatásokról a tudománypolitika koordinációjáért felelős miniszter (továbbiakban: Támogató) dönt, így a magyar pályázó vonatkozásában az FWF általi értékelés és pozitív támogatási javaslat esetén is a Támogató jóváhagyása szükséges, ezután válik támogathatóvá a közös projekt.

Az Austrian Science Fund (FWF) mint értékelő Lead Agency javaslata és a hazai Támogató 2020. augusztus 25-i döntése nyomán két magyar-osztrák együttműködésen alapuló kutatási témapályázat (ANN_20) részesül támogatásban.

TÁMOGATOTT PROJEKTEK

Támogató: Innovációs és Technológiai Minisztérium
Forrás: NKFI Alap
Döntés dátuma: 2020. augusztus 25.

Projekt azonosító száma
Vezető kutató/Projekt címe/Kutatóhely
Futamidő
(hó)
Odaítélt támogatás
(EFt)
135082 Erős Tibor: Gerinces metaközösségek szerveződése dinamikus folyami rendszerekben - innovatív megközelítés környezeti DNS alkalmazásával (Ökológiai Kutatóközpont) 48 47 903
135606 Rétvári Gábor: Felhő alapú hálózatok megbízhatósága (Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem) 48 48 000


Az Austrian Science Fund (FWF) mint értékelő Lead Agency javaslata és a hazai Támogató 2020. október 14-i döntése nyomán egy magyar-osztrák együttműködésen alapuló kutatási témapályázat (ANN_20) részesül támogatásban.

TÁMOGATOTT PROJEKTEK

Támogató: Innovációs és Technológiai Minisztérium
Forrás: NKFI Alap
Döntés dátuma: 2020. október 14.

Projekt azonosító száma
Vezető kutató/Projekt címe/Kutatóhely
Futamidő
(hó)
Odaítélt támogatás
(EFt)
136027 Nagy István: A gyulladásos hő hiperalgézia kialkulása: a mitogén és stressz aktivált kináz 1 szerepe az elsődleges érző idegsejtekeben (Debreceni Egyetem) 48 47 998


Az NKFI Hivatal által értékelt, magyar-osztrák kutatói együttműködésben megvalósított projektekre benyújtott támogatási igények eredményhirdetése itt tekinthető meg.

Utolsó módosítás: 2020. október 19.
Visszajelzés
Hasznos volt az oldal információtartalma az Ön számára?