Ön itt áll: PályázóknakPályázatokTámogatott projektekNKFI Alap
Támogatott projektek a magyar-szlovén Lead Agency együttműködésben
SNN_20 támogatott projektek
2020. október 02.
Módosítás: 2020. október 19.
Olvasási idő: 2 perc
A Slovenian Research Agency (ARRS) és az Országos Tudományos Kutatási Alapprogramok (OTKA) között 2014. április 4-én megkötött, majd az OTKA jogutódjaként a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal részvételével továbbvitt Lead Agency megállapodás keretében magyar és szlovén kutatócsoportok közös alapkutatási projektjének támogatására az idei évben a Magyar-osztrák és magyar-szlovén nemzetközi együttműködésen alapuló kutatási témapályázatok (ANN_20, SNN_20) elnevezésű pályázati felhívás keretében lehetett támogatási igényt benyújtani.

A pályázatok benyújtása és értékelése a Lead Agency elve szerint történik: ha a magyar partner által igényelt kutatási támogatás összege meghaladja a szlovén együttműködő partner által igényelt támogatás összegét, akkor az NKFI Hivatal végzi az értékelést. Amennyiben a külföldi együttműködő partner igényel több támogatást, akkor a Slovenian Research Agency (ARRS) értékeli a hozzá benyújtandó pályázatot. Az NKFI Alapból nyújtott támogatásokról a tudománypolitika koordinációjáért felelős miniszter (továbbiakban: Támogató) dönt, így a magyar pályázó vonatkozásában az ARRS általi értékelés és pozitív támogatási javaslat esetén is a Támogató jóváhagyása szükséges, ezután válik támogathatóvá a közös projekt.

A Slovenian Research Agency (ARRS) mint értékelő Lead Agency javaslata és a hazai Támogató 2020. szeptember 10-i döntése nyomán két magyar-szlovén együttműködésen alapuló kutatási témapályázat (SNN_20) részesül támogatásban.


TÁMOGATOTT PROJEKTEK

Támogató: Innovációs és Technológiai Minisztérium
Forrás: NKFI Alap
Döntés dátuma: 2020. szeptember 10.

Projekt azonosító száma
Vezeto kutató/Projekt címe/Kutatóhely
Futamido
(hó)
Odaítélt támogatás
(EFt)
134368 Benczúr András: Mesterséges Intelligencia módszerek építményszerkezetek modellezésében (Számítástechnikai és Automatizálási Kutatóintézet) 36 35 994
134356 Stefan Toepfer: ARRS Lead Agency: »FunContrAPest: Novel Fungal proteins for biopesticidial Control of challenging invasive alien Agricultural Pests« (Szent István Egyetem) 36 33 000


Az NKFI Hivatal által értékelt, magyar-szlovén kutatói együttműködésben megvalósított projektekre benyújtott támogatási igények eredményhirdetése itt tekinthető meg.

Utolsó módosítás: 2020. október 19.
Visszajelzés
Hasznos volt az oldal információtartalma az Ön számára?