4. program: Agrárgazdasági és biotechnológiai kutatások
A Széchenyi-terv Nemzeti Kutatási és Fejlesztési Programok 2002. évi pályázatán támogatást nyert projektek listája
A Széchenyi-terv Nemzeti Kutatási és Fejlesztési Programok 2002. évi pályázatán támogatást nyert projektek listája programok szerint:
- 1. program: Az életminőség javítása
- 2. program: Információs és kommunikációs technológiák
- 3. program: Környezetvédelmi és anyagtudományi kutatások
- 4. program: Agrárgazdasági és biotechnológiai kutatások
- 5. program: A nemzeti örökség és a jelenkori társadalmi kihívások kutatása
4. program: Agrárgazdasági és biotechnológiai kutatások
A pályázat száma | Projekt vezető | A projekt címe | Elnyert támogatás (ezer Ft) |
4/0005 |
Biacs Péter Bay Zoltán Alkalmazott Kutatási Alapítvány |
A mustármag új ökológikus és gazdaságos termesztése és továbbhasznosítása | 250 000 |
4/0007 |
Sipiczki Mátyás Debreceni Egyetem Genetikai és Molekuláris Biológiai Tanszék |
Tokaji borok biológiája, kémiája és technológiája | 168 467 |
4/0008 |
Nagy János Debreceni Egyetem Agrártudományi Centrum |
Kukoricakonzorcium | 300 000 |
4/0020 |
Bedő Zoltán Magyar Tudományos Akadémia Mezőgazdasági Kutatóintézete |
Ökológiai gazdálkodásra alkalmas gabonafélék kutatása | 200 499 |
4/0021 |
Bodó Imre Debreceni Egyetem Agrártudományi Centrum |
Génmegőrzés | 101 000 |
4/0022 |
Orbán Sándor Eszterházy Károly Főiskola |
Az Egri Bikavér mint hungarikum versenyképességének növelése és eredetvédelme | 101 000 |
4/0023 |
Horváth Sándor Veszprémi Egyetem, Georgikon Mg.Tud. Kar, Regionális Burgonyakutatási Központ |
"Burgonya-versenyképesség" | 199 500 |
4/0024 |
Szabó Ferenc VE Georgikon Mezőgazdaságtudományi Kar |
Komplex EU konform húsmarhatenyésztés fejlesztési rendszer | 200 000 |
4/0026 |
Békássyné Molnár Erika Szent István Egyetem, Élelmiszertudományi kar, Élelmiszeripari Műveletek és Gépek Tanszék |
A membrántechnika komplex alkalmazása új élelmiszertechnológiákban | 101 000 |
4/0028 |
Bánáti Diána Központi Élelmiszeripari Kutató Intézet (KÉKI) |
Élelmiszerbiztonság | 200 000 |
4/0029 |
Mészáros Károly Nyugat-Magyarországi Egyetem, Erdőmérnöki Kar |
Erdő-vad program | 200 000 |
4/0030 |
Neményi Miklós Nyugat-Magyarországi Egyetem, Mezőgazdaság- és Élelmiszertudományi Kar Mosonmagyaróvár |
Az élelmiszer alapanyag termelésből felszabaduló mezőgazdasági területek hasznosítása | 250 000 |
4/0037 |
Máthé Imre Szegedi Tudományegyetem, Gyógyszerésztudományi Kar, Farmakognóziai Intézet |
BIO-TEFET | 200 000 |
|
|
Összesen: | 2 471 466 |
Utolsó módosítás: 2018. április 18.