Ön itt áll: PályázóknakPályázatokTámogatott projektekKFI szakpolitikai vélemény
Támogató szakpolitikai véleményt kapott projektjavaslatok a GINOP-8.1.1-16 – Vállalatok K+F+I tevékenységének támogatása Hitelprogram című felhívásnál, 12. kör
2019. május 31.
Módosítás: 2019. május 31.
Olvasási idő: 2 perc
Az uniós forrásból meghirdetett visszatérítendő források között a GINOP-8.1.1-16 hitelprogram célja, hogy olyan, pénzügyi szempontból életképes, jövedelemtermelő vállalkozások kutatás-fejlesztési és innovációs tevékenységét ösztönözze, amelyek ötleteik megvalósításához a pénzpiacokon egyáltalán nem, vagy nem kellő mennyiségben jutnak finanszírozáshoz.

A konstrukció keretében a pályázók kedvezményes hitelhez juthatnak, amelyből jelentős szellemi hozzáadott értéket tartalmazó új, piacképes termékek, szolgáltatások, technológiák, illetve prototípusok kifejlesztése és piacra vitele finanszírozható. A hitelprogramot meghirdető GINOP Irányító Hatóság a pályázatok beadásának feltételéül szabta, hogy a pályázó rendelkezzen az NKFI Hivatal támogató innovációs szakpolitikai véleményével.

A 12. körben 11 projektjavaslat szakpolitikai véleményezését végezte el az NKFI Hivatal, amelyek összes hiteligénye több mint 10 milliárd forint volt. A pályázati kiírásban rögzített értékelési szempontok alapján a projektjavaslatokat a szakmai értékelők véleményezése után szakértői csoport értékelte. A szakértői csoport 6 projektjavaslat mintegy 5 270 millió forintnyi hiteligényére támogató szakpolitikai vélemény kiadását javasolta az NKFI Hivatal elnökének. A támogató innovációs szakpolitikai véleményt kapott projektjavaslatokra a hitelkérelem ezután nyújtható be.

Az ezt megelőző szakpolitikai véleményezési körökben 82 projektjavaslat összesen több mint 44 milliárd forint összegű hiteligénye kapott az NKFI Hivataltól támogató szakpolitikai véleményt.

 

Sorszám
A szakpolitikai véleményt kérő neve
Projektjavasaslat címe (megnevezése)
Projektjavaslat igényelt visszatérítendő támogatási összege
(Ft) 

1
RENI-HAUS Tanácsadó Fejlesztő és Humán szolgáltató Kft
Univerzális és automatizáltan újraszerveződő fémipari megmunkáló robotrendszer kialakítása
1 715 220 000  
2
Trinity Promar Kft.
Adaptív méretezésű, egyedi gumi csillapítóelemek gyártása
262 800 000  
3
PannErgy Geotermikus Erőművek Zártkörűen Működő Részvénytársaság
Innovatív komplex geotermikus kútszivattyú rendszer kifejlesztése biztosítva a zöldenergia termelés és felhasználás nemzetgazdasági és környezetvédelmi előnyeit
613 760 841  
4
Béli és Béli Kft.
Ködképző cserefelépítmény kifejlesztése
288 900 000  
5
Agricarbon Kft.
Hőkezelő eljárás fejlesztése termikusan módosított fa (termofa) előállításához és gyártásához az Agricarbon Kft.-nél
149 850 000  
6
E-Média
MosaicLights programozható ledfal burkolat
2 240 000 000  
Utolsó módosítás: 2019. május 31.
Visszajelzés
Hasznos volt az oldal információtartalma az Ön számára?