A Versenyképességi és kiválósági együttműködések (VKE_17) felhívásra tervezett pályázatok az EPTK felületen nyújtandók be, egyidejűleg a felhívás benyújtási határideje 2017. április 10-re módosul.
A módosított felhívás szövege letölthető a pályázati felhívást ismertető oldalról, a pályázati csomag részeként, a pályázati felhívást ismertető oldalon: Versenyképességi és kiválósági együttműködések (VKE_17).
Link a kitöltőprogramhoz: https://eptk.fair.gov.hu
Az NKFI Hivatal versenypályázati portfóliójában a tematikus megkötés nélkül meghirdetett innovációs programok támogatása mellett egyes, a nemzetgazdaság versenyképességének erősítése szempontjából stratégiai jelentőségű kutatásfejlesztési tevékenységek ösztönzésére célzott an, konkrét tudomány- és szakterületekhez kötve is közzétesz felhívásokat.
A most megjelent „Versenyképességi és kiválósági együttműködések” (VKE_17) felhívás 17 milliárd forint keretösszeget nyit meg a közép-magyarországi vállalkozások, kutatóhelyek és felsőoktatási intézmények konzorciumai előtt új digitális gyártástechnológiai, továbbá agrárinnovációs és biotechnológiai fejlesztési programok megvalósítására. A Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Alapból finanszírozott konstrukcióban a vállalkozások konzorciumvezetői szerepvállalása fontos feltétele a pályázat benyújtásának.
Tematikus kutatásfejlesztési és versenyképességi programok:
-
Nemzeti Agykutatási Program a fejlett világ betegségterhének egyharmadát adó agyi rendellenességek megelőzését és kezelését célzó eljárások fejlesztésére
-
Nemzeti Nukleáris Kutatási Program a nukleáris energia biztonságos alkalmazásához kapcsolódó kutatások támogatására
-
Kiemelkedő halálozási kockázattal járó betegségek gyógyításának eredményességét lényegesen javító nemzeti program az ilyen jellegű, hatékony eljárások fejlesztésére
-
Anyagtudományi, technológiai nemzeti program kutatásfejlesztési programok megvalósítására az egészségipar, az épület-energetika és a környezet technológia területén
-
Víz-egészség-élelmiszer nemzeti program innovatív megoldások kidolgozásának ösztönzésére az ökológia, az egészségtudomány és az élelmiszeripar kutató, szakértő közösségének együttműködésével