Ön itt áll: PályázóknakPályázatok2001
4. program: Agrárgazdasági és biotechnológiai kutatások
A pályázat száma Projektvezető A projekt címe
Elnyert
támogatás
(ezer Ft)
4/005 Dr. Czukor Bálint
Központi Élelmiszeripari Kutató Intézet
Az élelmiszer-előállítás és forgalmazás környezetterhelé-sének csökkentése
211 811
4/006 Dr. Balázs Ervin
Mezőgazdasági Biotechnológiai Kutatóközpont Környezetbiotechnnológiai Intézet
A magyar étkezési és fűszerpaprika minőségének és piaci versenyképességének biztosítása biotechnológiai és hagyományos nemesítési módszerek együttes felhasználásával
263 200
4/008 Dr. Kőmíves Tamás
MTA Növényvédelmi Kutatóintézete
A kistérségi, környezetkímélő, integrált növényvédelem kihívásai: új kórokozók, kártevők és gyomok elleni védekezés lehetőségei
253 612
4/013 Dr. Sebők András
Campden and Chorleywood Élelmiszeripari Fejlesztési Intézet, Magyarország Kht.
Új technológiák és módszerek a magyar feldolgozott élelmiszeripari termékek nemzetközi versenyképességének növelésére különös tekintettel a fogyasztóvédelmi szempontokra
272 172
4/015 Dusha Ilona
MTA Szegedi Biológiai Központ
Növényi növekedést serkentő és hatékony nitrogénkötést biztosító mikrobiális inokulumok előállítása mezőgazdasági hasznosítás céljára
292 026
4/019 Dr. Molnár Sándor
Nyugat-Magyarországi Egyetem Faipari Mérnöki Kar
A nemzeti erdővagyon minőségi fejlesztésének és bővítésének, valamint a fahasznosítás korszerűsítésének programja
299 280
4/023 Dr. Kiss György Botond
MTA Szegedi Biológiai Központ Genetikai Intézet
Lucerna genom program a mezőgazdasági haszonnövények nemesítésének szolgálatában
229 099
4/030 Dr. Fenyvesi László
FVM Műszaki Intézet
A fenntartható mezőgazdasági termelés technológiájának piacorientált fejlesztése
296 216
4/031 Dr. Dohy János
Szent István Egyetem Mezőgazdaság - és Környezettudományi Kar
Integrált agrárgazdasági modellek a 21. század hazai mezőgazdaságában
322 581
4/032 Dr. Szűcs István
Szent István Egyetem Gödöllő, Gazdaság és Társadalomtudományi Kar
A magyar mezőgazdaság nemzetközi versenyképességének piaci, szervezési, regionális és környezeti összetevői
211 500
4/034 Dr. Horn Péter
Kaposvári Egyetem, Állattudományi Kar
Digitális keresztmetszeti képalkotó rendszerek (CT és MR) használatára alapozott, környezetbarát és a korábbiaknál hatékonyabb módszerek és technológiák kifejlesztése az életminőség javítása érdekében
263 616
4/035 Dr. Salgó András
Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, Biokémiai és Élelmiszertechnológiai Tanszék
Az optimális technológiai anyagfelhasználás feltételeinek javítása a gabona feldolgozásában
265 300
4/036 Dr. Velich István
Szent István Egyetem, Kertészettudományi Kar
A Kárpát-medence kertészeti növényei genetikai diverzitásának feltárása, megőrzése és hasznosítása a lakosság életminőségének javítására
198 550
4/037 Dr. Németh Tamás
MTA Talajtani és Agrokémiai Kutatóintézet
Precíziós növénytermesztés
335 325
4/038 Dr. Dudits Dénes
MTA Szegedi Biológiai Központ
Búzakonzorcium: A hazai nemesítésű búzák adaptációs képességének és termésbiztonságának javítása
358 997
4/039 Dr. Horváth László
Szent István Egyetem, Gödöllői Területi Iroda, Halgazdálkodási Tanszék
A magyar halászati ágazat biológiai és technológiai alapjainak minőségi fejlesztése
298 377
4/040 Nagy Béla
MTA Állatorvos-tudományi Kutatóintézete
Állati eredetű élelmiszerek előállításának hatékonyságát-, járványtani- és élelmezés- egészségügyi biztonságát javító állategészségügyi- biotechnológiai kutatások
231 000
Összesen:
4 602 662
Utolsó módosítás: 2018. április 18.
Link küldés
.
Cikk nyomtatás