4. program: Agrárgazdasági és biotechnológiai kutatások
A pályázat száma | Projektvezető | A projekt címe |
Elnyert
támogatás (ezer Ft) |
4/005 |
Dr. Czukor Bálint Központi Élelmiszeripari Kutató Intézet |
Az élelmiszer-előállítás és forgalmazás környezetterhelé-sének csökkentése |
211 811
|
4/006 |
Dr. Balázs Ervin Mezőgazdasági Biotechnológiai Kutatóközpont Környezetbiotechnnológiai Intézet |
A magyar étkezési és fűszerpaprika minőségének és piaci versenyképességének biztosítása biotechnológiai és hagyományos nemesítési módszerek együttes felhasználásával |
263 200
|
4/008 |
Dr. Kőmíves Tamás MTA Növényvédelmi Kutatóintézete |
A kistérségi, környezetkímélő, integrált növényvédelem kihívásai: új kórokozók, kártevők és gyomok elleni védekezés lehetőségei |
253 612
|
4/013 |
Dr. Sebők András Campden and Chorleywood Élelmiszeripari Fejlesztési Intézet, Magyarország Kht. |
Új technológiák és módszerek a magyar feldolgozott élelmiszeripari termékek nemzetközi versenyképességének növelésére különös tekintettel a fogyasztóvédelmi szempontokra |
272 172
|
4/015 |
Dusha Ilona MTA Szegedi Biológiai Központ |
Növényi növekedést serkentő és hatékony nitrogénkötést biztosító mikrobiális inokulumok előállítása mezőgazdasági hasznosítás céljára |
292 026
|
4/019 |
Dr. Molnár Sándor Nyugat-Magyarországi Egyetem Faipari Mérnöki Kar |
A nemzeti erdővagyon minőségi fejlesztésének és bővítésének, valamint a fahasznosítás korszerűsítésének programja |
299 280
|
4/023 |
Dr. Kiss György Botond MTA Szegedi Biológiai Központ Genetikai Intézet |
Lucerna genom program a mezőgazdasági haszonnövények nemesítésének szolgálatában |
229 099
|
4/030 |
Dr. Fenyvesi László FVM Műszaki Intézet |
A fenntartható mezőgazdasági termelés technológiájának piacorientált fejlesztése |
296 216
|
4/031 |
Dr. Dohy János Szent István Egyetem Mezőgazdaság - és Környezettudományi Kar |
Integrált agrárgazdasági modellek a 21. század hazai mezőgazdaságában |
322 581
|
4/032 |
Dr. Szűcs István Szent István Egyetem Gödöllő, Gazdaság és Társadalomtudományi Kar |
A magyar mezőgazdaság nemzetközi versenyképességének piaci, szervezési, regionális és környezeti összetevői |
211 500
|
4/034 |
Dr. Horn Péter Kaposvári Egyetem, Állattudományi Kar |
Digitális keresztmetszeti képalkotó rendszerek (CT és MR) használatára alapozott, környezetbarát és a korábbiaknál hatékonyabb módszerek és technológiák kifejlesztése az életminőség javítása érdekében |
263 616
|
4/035 |
Dr. Salgó András Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, Biokémiai és Élelmiszertechnológiai Tanszék |
Az optimális technológiai anyagfelhasználás feltételeinek javítása a gabona feldolgozásában |
265 300
|
4/036 |
Dr. Velich István Szent István Egyetem, Kertészettudományi Kar |
A Kárpát-medence kertészeti növényei genetikai diverzitásának feltárása, megőrzése és hasznosítása a lakosság életminőségének javítására |
198 550
|
4/037 |
Dr. Németh Tamás MTA Talajtani és Agrokémiai Kutatóintézet |
Precíziós növénytermesztés |
335 325
|
4/038 |
Dr. Dudits Dénes MTA Szegedi Biológiai Központ |
Búzakonzorcium: A hazai nemesítésű búzák adaptációs képességének és termésbiztonságának javítása |
358 997
|
4/039 |
Dr. Horváth László Szent István Egyetem, Gödöllői Területi Iroda, Halgazdálkodási Tanszék |
A magyar halászati ágazat biológiai és technológiai alapjainak minőségi fejlesztése |
298 377
|
4/040 |
Nagy Béla MTA Állatorvos-tudományi Kutatóintézete |
Állati eredetű élelmiszerek előállításának hatékonyságát-, járványtani- és élelmezés- egészségügyi biztonságát javító állategészségügyi- biotechnológiai kutatások |
231 000
|
Összesen: |
4 602 662
|
Utolsó módosítás: 2018. április 18.